Montella'nın kol saati

Gökhan Aktürk

Euro 2024, ilk maçı zorlanarak kazandığımız Gürcistan maçı sonrası ülke olarak havamız çok değişti. İkinci bayram, bu jenerasyon çok farklı, değişik başarılar gelebilir, sürpriz takım olabiliriz. Evet, biz Türkiye’yiz; ne zaman ne yapacağımız belli olmuyor. Faroe Adaları karşısında kazanamıyoruz, Fransa maçını kazanıyoruz, İzlanda karşısında kaybediyoruz, Hırvatistan maçını kazanıyoruz.

Euro 2024 ilk maçı sonrası, Gürcistan karşısında starboy Arda Güler'in kilidi açması ile maçı kazandık, Kerem Aktürkoğlu kapanışı yapmıştı. Arda golüne kadar Gürcistan maçı 1/3 kazanabilir miydi? Kazanabilirdi. Son dakika yanlış şortu giyen Samet Akaydın topu engellemese 2/2 bitebilirdi. Kazandık ama üç puan. Soyunma odası, Cumhurbaşkanı telefonda, Bakan esas duruşta, Mehmet Büyükekşi teknik direktör Montella’ya kol saati hediye etmekte. 2024 yılı içerisinde maç kazanamayan İtalyan hoca Gürcistan karşısında takılsaydı, ilk uçak ile geri gönderilmesi için Türkiye Futbol Federasyonuna mektuplar, mailler, yazılar hazırlanmıştı. "İtalyan sınıfta kaldı" başlığı hazırdı bile. Böyle bir görev yeri, teknik direktörlük!

Ülkenin tek vazgeçilmezi havasında olan Hamit Altıntop, yediğimiz golde herkes topun arkasındaydı. Dikkatsizlik vardı dese de turnuvanın en kolay golü kalemizdeydi. Günün sonunda galibiyet alabildiğimiz en doğru sözüydü.

Gürcistan Milli Takımı Teknik Direktörü Willy Sagnol'un milli oyuncularla ilgili görüşlerini değerlendiren Altıntop, "Bütün oyuncularımıza sahip çıkmamız lazım. Willy Sagnol kadar olamıyoruz. Onları da tebrik etmek lazım. İyi bir süreç yaşıyorlar. Diğer maçlarını da heyecanla bekliyorum," dedi.

Sonuç olarak grubun ilk maçını kazandık. Cumartesi günü oynayacağımız Portekiz maçı gücümüzün nasıl olacağını bize gösterecektir. Kol saati gibi hediyeler ile gündemi meşgul etmeyip konsantremizi maçlara verebiliriz. Zaten turnuva dönüşü hepimizin fikirleri olacaktır. 770 bin TL fiyatından bahsedilen kol saati için vergi kaçınılmaz olur, aman dikkat hoca için.

ALMANYA’YA HAKEM DESTEĞİ VAR MI?

Turnuvaya ev sahipliği yapan takımlara karşı ufak da olsa bir hakem desteği sağlanır. Son üç turnuvadır başarısız olan Almanya, İskoçya maçını rahat kazansa da Macaristan maçında kazandığı ilk gol çok tartışıldı. Sonuç olarak Panzerler gruptan çıkan ilk takım oldu. Yaşlı Hırvatistan iki maç sonunda bir puan alarak beklenen sürprizi gösteren ilk takım oldu. Arnavutluk iyi bir direnç gösteriyor.

Final biletini alacak olan takımlar arasında gösterilen İngiltere, Danimarka ile yenişemeyerek gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Sırbistan - Danimarka grup aşamasında önemli maç oynayacaklar. Ölüm grubu olarak görülen (B) grubunda İspanya, rahat kazandığı Hırvatistan maçı sonrası İtalya karşısında da üstün oynadı. Donnarumma'nın performansı olmasa ilk yarı istediği sonucu alabilirdi. İstatistikler, topla oynamayı %61 / 39 gösterdi ve İspanya ikinci maçını da kazanarak gruptan çıkan ikinci takım unvanını aldı.

Gollü geçen maçlar seyirciler için keyifli haller alıyor. Pazar günü grupların sonuçları belli olur, favori gösterilecek takımlar netleşir. Copa America başlaması ile beraber keyifli futbol günleri bizleri bekliyor.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.