Livakovic ve Ambrabat

Gökhan Aktürk

Fenerbahçe’nin oynadığı oyunu başta taraftarları ve futbol yorumcuları ağır bir şekilde eleştiriliyor. Maçlar kazanılıyor ama zorlanarak, bazen son 20 dakikaları kâbus gibi geçiyor. Portekizli teknik direktör bunun çaresini bulmak için bir takım oyun ve oyuncular deniyor.

Son oynanan Antalyaspor maçında Fred ve Kostic’in oyuna girmesi ile oyun çözülebildi. Vücut dili ve enerjisi düşük olduğu sorusuna hoca çok çalıştığından bahsederek cevap vermişti. Real Madrid'deki şampiyonluğun Fenerbahçe'de kazanacağından daha değerli olmadığını da ifade etmiş, daha enerjik olabileceğinin sinyalini de vermişti, Twente maçı öncesi yaptığı basın toplantısında.

Twente’nin teknik patronu Joseph Oosting, Bu sezon Avrupa’da kendimizi göstermek istiyoruz. Geçen hafta Manchester United karşısında sergilediğimiz performansı sürdürmeliyiz.

Oyun olarak baktığımızda şu an için Ajax ve Feyenoord’dan da daha iyi olduklarını görebiliriz.

İsmail Kartal zamanının iyilerinden olan İrfan Can Kahveci, El Nesyri ile beraber dün akşam ilk 11 de başlamıştı.

Sarı lacivertliler oyuna tutuk başlaması yanı sıra kalecisi Livakoviç’e döndüğü her top rakip takım oyuncularda ya da oyun dışında kaldı. Hırvat kalecinin ayaklarının iyi olmaması buna en büyük sebepti.20 ve 23.dakikalarda gelen fırsatları cömertçe harcayan Fenerbahçe amatör takımın yemeyeceği golü kalesinde gördü. Yenen gol sonrası alışa gelmiş oyundan kopma halleri bu maçta da kendini gösterdi. Osayi Samuel’in cezasından dolayı oynayan Mert Müdür yenen golde kademe hatası ile dikkat çekti.

Rakibin ön alanında kaybedilen her top geçiş oyununu çok iyi oynayan Twente’nin etkili pozisyonlar bulmasını sağladı. Fred,Ambrabat ile iyi uyum yakaladı ancak Szymanski ve Tadic durgunluğu ilk yarıda göze çarptı. Özellikle Polonya oyuncunun vasatlığı Fenerbahçe’yi çok etkiliyor.

Fenerbahçe’nin oynamaya çalıştığı oyun bir türlü çözülemedi. Mourinho’dan alıştığımız ve yıllarca eleştirildiği bir savunma anlayışı da görülemedi. Galatasaray derbisinde olduğu gibi Twente oyuncuları da yürüye yürüye ceza sahasına girdi ve bomboş alan buldular ilk yarı.

İkinci yarı ilk yarının aynısı gibi başladı. Bu sefer ataklar soldan değil sağ taraftan geldi,.Livakoviç oyun kurmada başarılı olamasada kurtarışları ile ayakta kalmaya çalıştı.

Mourinho kıpırdanmaya hali olmayan takımına Maxim Dzeko değişikliği yaptı. Gol ihtiyacı olan takım yine sahada tek forvetle oynuyordu.

Akşam’ın en iyilerinden olan Ambrabat yaptığı güzel asistle takımına beraberliği getirdi.

Takım tempo yapmakta vasat kalınca Mourinho Tadic ve Fred’i kenara alarak skorun üstüne yatma fikrini benimsedi.

Mourinho takımı bu maçta da istenilen tempoyu yapamadı. Akıllara da şöyle düşünce geldi. Portekizli teknik direktör ülkemize sadece Rizespor gibi maçlarını kazanmak için mi getirildi.Livakovic ve Ambrabat performansları Portekizli hocanın şansıydı.

Çarşamba akşamı temsilcimiz Başakşehir kendi seyircisi önünde mağlup olarak kötü bir başlangıç yapmıştı. Kupanın favorilerinden gösterilen Galatasaray ise oyuncu değeri 9 milyon Euro dahi olmayan rakibi karşısında deplasmanda beraberliği zor kurtardı.Beşiktaş kendi seyircisi önünde kaybederek belki de ikinci hafta Avrupa’ ya havlu atmış oldu.Kısacası ülkemiz için Avrupa haftası çok kötü geçti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.