Fenerbahçe iyi oynayamıyor

Gökhan Aktürk

Jose Mouirinho’nun 3. resmi maçından sonra antreman metdodu, futbol bilgisi tartışılmaya başlandı bile. 8 numaraya İrfan Kahveci’yi çek tur atlaman garanti. Becao, Djiku defans hattı daha güvenilir. Tadic sağ tarafta olmuyor. Krunic ile bu iş olmaz gibi gibi… Oysa kendi söyleminde; Türkçe konuşmak istiyorum ama sosyal medyada yazılanları söylenenleri anlamak istemiyorum diyor Portekizli çalıştırıcı. Alışkanlıkları değiştirmek için burada ne oluyor onu anlamak lazım, anlamadan çözmeye çalışma peşindeyiz.

Portekizli hoca maç öncesi ve sonrası verdiği röpörtajlarda antrenman sayılarından bahsediyor, bu antremanlar sonunda bir tane sakat verdiğimiz için şanslıyız diye de ekliyordu. Kendisi de oyunu beğenmediği için alternatif oyunlara yönlendirmeye çalışıyor takımını.

Lugano maçları bu yönlendirme ile kazanıldı. Lille maçı son dakika yenen gol ile kaybedildi. Sekti geldi, şansız iki gol yedik diye üstü kapatılır ise ilerisi için sıkıntılar doğurabilir bu durum.

Fenerbahçe 3 maçta kalesinde 6 gol gördü. Mourinho takımın gücü ve bütünlüğü ile ilgili bir sorunuda sezmiş olabilir. Geldiği gün söylediği gibi Fenerbahçe oyun hızı hala düşük. İstediği olgunlaşma sağlıklı bir kadro aynı antreman aynı oyuncular ile olacaktır, ancak sarı lacivertlilerin kadrosu hala çok şişik gönderilmesi listelenenler takımdalar,bir yandan yeni transferler peşine gidiliyor.

Jose Mourinho: “Bir takımın 99, bir takımın 102 puan toplaması lig için iyi bir şey değil” dediği Süper Lige merhaba dedi. Dün akşamın en ilginç olayları ise kapalı olan İnstagram’ın açılması, Krunic’in yedeğe çekilmesi, 2008 doğumlu Deniz Eren’in usta ayaklara karşı kaleyi koruyacak olmasıydı.

İrfan Can, Osayi, Djiku tekrar 11’de yer bulmuşlardı. Yedi hücüm oyuncusu aynı anda sahada olunca Fenerbahçe baskısı başladı. Kapalı gişe olan Kadıköy tribünlerinde sarı lacivertli oyuncular kendinden emindi. Taraftarı en çok heyecanlandıran oyuncu ise Maximin’di. Attığı çalımların her biri dans hareketlerinden farksızdı. Sahanın en isteklisi golcüsüne verdiği pas ile ilk asistini yapmış oldu. Kolay golleri kaçırıp zorlarını affetmeyen Dzeko tek vuruş ile oyunun sıkıntıya girmesini engelledi.

Kalesinde golü görene kadar alan daraltmak, oyunu soğutmaktan başka bir şey yapamayan Adana Demirspor ilk defa rakip kaleye gidip karambolden pozisyon bulmaya çalıştı. Tadic, Szymanski, İrfan Can beklenen formdan uzak kalınca ilk yarı üretemeyen bir takım hali vardı.

Cuma akşamı başlayan hakem yorumları, dün akşam ilk yarı bitiminde zirve yapmaya başladı. Atilla Karaoğlan verdiği vermediği kararlar oyun temposunu kendine göre ayarlama işleri konuşulan ilk konulardı. Yeni başkan Hacıosmanoğlu hakemler konusunda çok dikkatli olunacak sözü verdi ama ilk hafta konuşulacak konu yine hakemler olacak gibi duruyor.

Üretme sıkıntısı ikinci yarı başlarında da devam etti. Maximin ve Dzeko dışında rakip kaleyi yoklayan yoktu.Rahatlatıcı gol gelmeyince Fenerbahçe tribünlerinde homurdanmalar başladı. Mourinho iyi oynamayan takımına sadece oflayıp pufluyor müdahale dahi etmiyordu. Rakibin üstüne gitmeye hali olmayan Adana ekibi vasat olan rakibinden güç alarak rakip sahada çoğalmaya başladı.

İki teknik adam oyuna 75. dakika üçer oyuncu değiştirerek girdi. Gol de katkıları olan Maxim,Dzeko oyundan çıkıp yerlerine Bartuğ ve En Nesyri girdi. Osayi yerine Mert Müldür sahadaydı. Değişiklikler hemen ardından İsmail’in yaptığı hata soğuk bir duş etkisi yapabilirdi. Oyuna girdikten sonra iki pozisyona giren En Nesyri birini kafa ile dışarı diğerini genç kaleciye nişanladı. Mourinho son dakikalarda kaza golü olmasını önlemek için Çağlar değişilkiği yaptı.

Sonuç olarak Fenerbahçe 4.resmi maçında vasat bir performans sergiledi. Üretkenlik sıkıntısı oyun hızı gözle görülen sorun. Alternatif oyunları deneyen Mourinho bu takıma 2 tane orta saha oyuncusu isteyebilir. Not olarak sezon başı gönderilmesi düşünülen Edin Dzeko yollansaydı Fenerbahçe’nin gollerini kim atacaktı?

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.