Değişim yaramadı

Gökhan Aktürk

Piyasa değerleri bakımından yeni formatla başlayan Avrupa Ligi’nin favorilerinden biri olarak gösteriliyor Fenerbahçe ve Galatasaray. Gerçeğe baktığımızda ikisi de bütçesi kendinden daha düşük takımlara elendiler, Şampiyonlar Ligi elemelerinde.

Galatasaray çarşamba akşamı PAOK önünde kazanarak Avrup’da kötü giden istatistiğini değiştime adımını attı.Diğer iki takımımıza göre kura bakımından Galatasaray’ın şansı daha yüksek gruplardan çıkması için. (Totenham, AZ Alkmar ve Malmö) sarı kırmızıları zorlayacak ekipler arasında görülüyor.

Ezeli rakibe kaybedilen maç sonrası sancılı bir döneme giren Fenerbahçe’de Jose Mourinho hataların kendinde ve oyuncularında olduğunu başkan ve yöneticilerin bu konuya dahil edilmemesi gerektiren bir açıklama yaptı. Acımız katlanarak devam ediyor ama bu maçlar reaksiyon vereceğimiz maçlardır dedi.

Mourinho yaptığı en iyi şey olan şaşırtma pozisyonunu Cengiz Ünder’i ilk 11’e alarak yaptı. Avrupa’da 14 maç sonra galibiyet alan tek takım olan U.S Gilloise son maçın galibiyeti olan özgüvenle sarı lacivertlilerin üstüne giderek pozisyon aramaya çalıştı.

Çizgiden çıkan pozisyon, Livakovic kurtardığı pozisyon sonrası gelen Çağlar golü Mourinho’yu dahi ayağa kaldırmadı. 35. dakikadan sonra gelen rakip ataklarını izleyen Mourinho ben nereye geldim bakışları atarken Fenerbahçe’nin durumunu özetler gibiydi.Elinde bu kadar ofansif oyuncu olan bir takımın bu kadar defansif durması ise çözülemeyen diğer bir durumdu.

Maç öncesi vermek istenilen reaksiyon ilk yarıda uzaklardaydı. Ikinci yarı ilk yarının daha kötüsü gibiydi, yaslanan Fenerbahçe defansına karşı Belçika takımı atak yapmak istese de gücü sadece Livakoviç’in sağlam durmasından geçemedi.

Gelen kırmızı kart bile taraftarın oyuna girmesini dahi engelledi. Dzeko- Tadic Osayi paslaşmaları ile gelen gol akşamı bir bakıma kurtaran gol dahi olmadı.

Penaltı sonrası gelen gol sarı lacivertlilerin bu sene çekeceği en büyük sorun. Fenerbahçe zordu a olsa kendi seyircisi önünde ilk maçını kazanmış olsa da ligden sonra Avrupa içinde düşündürücü bir durum. Mourinho’nun rotasyonu sadece kondisyon için değil oyun karakterinin değişimi için yapılacağını söylese de sahada söylenenin aksine bir tablo vardı. Fenerbahçe’de değişim tat vermezken gelecek için de çatlak seslerin yükselmesi adına zemini hazırlar türden.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.