Dedeler, gençleri yendi

Gökhan Aktürk

24 takımın mücadele ettiği kupada bir tek Türk taraftarlar vize ile maç seyredebiliyor.AB üyesi olmamasına rağmen Gürcistan, Sırbistan, Ukrayna taraftarları Almanya’ya vizesiz girebiliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı kazanılan her maç sonrası spor bakanı ve seçtiği TFF başkanını arayıp şımartacağına bu olay ile ilgili bir çalışma yapmış mıdır?

Gürcistan maçı sonrası bu takım final oynar kupayı alir kim gelse ezeriz havalarına girmişti bile.

Ayaklarımız yere basmadığı zaman aldığımız sonuçları iyi hatırlarız. Yorumcuları dinlerken bence doğru sözleri Mehmet Özdilek ve İlker Yağcıoğlu hocalarımız çok iyi dile getirdi. Biz hangi Milli takımız,” Almanya’yı yenen mi, Avusturya’dan 6 yiyen mi, Hırvatistan karşısında kazanan, Polonya karşısında kaybeden mi.”

Ogün Temizkaanoğlu, biz bu çocukların abileri ile oynarken ( Figo, Rui Costa) dahi bu kadar aciz oynamadık.

Montella’nın eleştiri oklarının hedefi olacağı sabah medyaya sızan haberlerden dolayı belliydi. Arda Güler, Kenan Yıldız, Mert Müldür’ün yedek başlayacağıydı. Bu üç oyuncu Gürcistan maçının yıldızlarıydı. Arda yorgundu onu anlayan oldu ama Mert ve Kenan sorunu!

Barış Alper devşirme olarak oynatıldığı forvet hatttında istatistik bakımından çok gerideydi.Bu maç için gerçek forvetler olan Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun, Bertuğ Yıldırım oynatılamaz mıydı!

41 yaşında olan Pepe’ye çalım atabilen bir oyuncu çıkmadı maç boyunca. Turnuva’nın diğer en yaşlı oyuncusu Ronaldo ligimizin en iyi stoperi olarak gösterilen çift haneli milyon eurolar istenen Abdülkerim Bardakçı karşısında idman yaptı.

Portekiz hocası Roberto Martinez maç öncesi defans hattı çok hatalı buna göre çalıştık. Biz ise Gürcistan’ı yendik elimizi kolumuzu sallar Portekizi’de yeneriz havasındaydık. Bırak yenmeyi tarih boyunca biz bu takıma gol dahi atamadık.

“Türk filozof, imparatorlardan kurtuluyorsun, federasyon başkanı çıkıyor, ondan kurtuluyorsan milli takımlar sorumlusuna takılıyorsun. Ondan kurtuluyorsun futbolcu ağabeylerden kurtulamıyorsun.

Nasıl bir ağ kurmuşlar kardeşim bunlar” gibi söylenen sözlerden artık uzak durmak için sahte birlik beraberlik değil gerçeğini yapmak lazım.

Milli takım havasını kulüp takım havasına çevirmeyelim.

Sonuç olarak Çarşamba günü Çekya ile grubun son maçına çıkacağız. Dün akşam olduğu gibi elimizi kolumuzu sallayarak biz onları yeneriz havası ile Hamburg volkspark stadına gidersek gece uçağı ile İstanbul’a dönmüş oluruz.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.