Çeyrek Final Büyükekşi’yi başkan yapar mı?

Gökhan Aktürk

EURO 2024’e Hollanda’ya karşı aldığımız mağlubiyet ile veda ettik.Hüzünlü bir akşam oldu.’Bizim Çocuklar’son anlara kadar ellerinden geldiğince mücadele etti ama bazen şanssızlık.Avusturya maçında yanımızda olan şans bu sefer bize uzaktı.Girmeyince o top içeriye girmedi.Maç sonu ise eleştiriler hakaret boyutlarına varan söylemler başlamıştı bile.Hedef Montella’nın başı çekmesi.Neden forvetsiz oynadık,değişimler neden geç oldu,ülkene geri dön İtalyan…

Tersi bir durum ile karşılaşsak ne olurdu acaba:İşte Montella ve çocukları,Savunun Türk’ler geliyor,işte ayak seslerimiz.İtalyan bu işi biliyor.Montella tarafından bakılır ise üstünde büyük bir kamuoyu baskısı,Gürcistan maçı kazanıyorsunuz yorumlar müthiş,Cumhurbaşkanı arıyor,Federasyon başkanı saat hediye ediyor,manşetler övgüler sevgiler.Portekiz mağlubiyeti yerlerde sürüklemeler,gönderin köyüne.Cevap verse bir türlü vermese bir türlü.Kaybedince Türk futbolunun bana ihtiyacı olan egolu kişi ortalarda yok,kriz anında durumu yönetecek bir Federasyon başkanı yok.

Ama seçim zamanı yaklaşırken kulis çalışmaları tam takır devam etmekte.Mehmet Büyükekşi adaylığını henüz açıklamadı ama maç sonu verdiği kısa röpörtajda ileriki hedeflerini anlattı.Bu gençlerin başarıyı kazanacağından bahsetti ama kupa hedefini 2032 gösterdi.

Bu kadar uzun süre kalabilir mi!

Mehmet Demirkol:Sorulan soru için seçimi etkilemez…Seçilmemiş,arkasında destek olmayan,işi çok bilmeyen bir federasyon bu.Dolayısıyla değişmesi gerekiyor.Bunun da herkes farkında.

Sinan Engin:Fatih Terim olsa turu atlamıştık.Sergen Yalçın:Ülke’de Türk teknik direktör yokmu,Montella getirdiniz o benim klasmanımda değil ne başarısı var.

Fatih Terim:Sadece savunarak kazanamazsınız…Kazanırsınız ama başarılı olamazsınız.Takımımızın oysaki ofansif bir gücü var.

En son final hayali kurulan turnuva üstünden 16 yıl geçti.Bu turnuvada benzer hayali kurabildiysek Montella’nın büyük emeği var.Büyükşi jenarasyonun ileride daha iyi olacağanı söyledi ama,rakiplerde gelişecek onlarda iyi olacak.İspanya,İngiltere,Almanya gençleri daha tecrübe sahibi olacak.Biz ise Montella gitsin Ahmet,Hasan gelsin işleri ile uğraşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Önemli olan iki husus var.Bir tepeden tırnağa federasyonun yapısı.İki teknik kadroların kalıcılığı.Dikkat edin Batı’ya veya dünyadaki işleyişe bir taraftan ör bir taraftan sökülsün,böyle bir şey yok.

Mehmet Büyükekşi seçim adaylığını turnuva bitimine bıraktı,düşüncesi neydi bilinmez ama futbol camiasının istenmeyen adamı,kazandığı çeyrek final başarısı ile yeniden göreve kendini atama yaptıracak mı göreceğiz.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.