Bol gollü turnuva olur mu?

Gökhan Aktürk

Almanlar turnuvanın açılış organizasyonunu ışıltılı yaptılar ama son üç turnuvadaki hayal kırıklığı taraftarların ateşini biraz söndürmüş gibiydi.Kazanılan farklı galibiyet ateşin tekrar yükselmesini sağlar mı? Grup aşaması sonrası tahminimce olabilir.
ikinci günün maçlarına dönersek,

İSVİÇRE ENERJİSİ İLE KAZANDI

Macarlar turnuvaya formda gelmişlerdi. Çektikleri kura ilk maçı Almanya olmaması onlar için ayrı bir şanstı.Ancak ilk yarı yapılan savunma hataları İsviçre karşısında bir anda 0/2 geride olmasını önleyemedi.Turnuvaların gediklisi haline gelen İsviçre karşısında bu skoru görürseniz çevirmeniz çok zorlaşır.60 ve 70.dakikalarda biraz oyundan düşsede oyunun kontrolünü kaybetmeyen İsviçre rakibinin savunma hatalarını iyi değerlendirerek zor olan maçı kolaya çevirdi.iki maçta da takımlar arasında kolay görülmeyecek bir enerji iştah farkı vardı.Eforuyla domine etti maçı İsviçre.Teknik direktör Murat Yakın için galibiyetin yanı sıra Embolo’nun golle dönüş yapması ayrı bir motive oldu.Macaristan defansif zayıflığını diğer iki maça yayar ise İskoçya ile birlikte grubun averaj takımı olabilirler.

İSPANYA FİŞİ ERKEN ÇEKTİ

Hangi ülkenin teknik direktörüne sorsanız kurada (B) grubuna 4.takım olarak gitmek istemez.Üç dev İspanya,Hırvatistan,İtalya arasında oynanacak olan maçlar turnuvanın gidişatını göstericek.Enerji iştah gösteren taraf ilk yarıda rakibine göre daha genç olan İspanya oldu.Xavi,İniesta,Busgets jenerasyonu yerini Rodri,Pedri,Yamal gibi gençlere bıraktı.Pas oyununda değişim biraz düşsede dikine oyunda daha iyi oldukları görüldü. Modric,Brazovic,Perisic gibi yıldızlar ile başarılar yakalayan Hırvatistan yeni jenarasyonda geri kaldı.Geride kaldığı ilk yarı 3/0 geride bitirmesi gösterdi.Atletico Madrid ile yolunu ayıracak olan Morata atıığı gol ile transfer piyasasında çok konuşulacak isim gibi duruyor.Real’in vazgeçilmezi haline gelen Carvajal fırsatçılığının karşılığını yine aldı.
16 yaşında olan Yamal buraları artık benden sorulacağanın haberini yollamıştı.
İkinci yarı teknik direktör Zlatko Dalic bütün kozlarını oynasada istediği oyunu sahaya yansıtamadı.Hırvatların yaş ortalaması yanı sıra en büyük handikapı bitirici forvet eksikliği görülüyor.

SON ŞAMPİYON ŞOKLA BAŞLADI, ZOR BİTİREBİDİ

Nedim Bajrami,İtalya karşısında 23. saniyede attığı golle Avrupa Şampiyonası tarihinin en erken golünü kaydetti.Son şampiyon maça şok bir gol ile başlasa da 5 dakika içerisinde bulduğu goller ile ilk yarıyı önde kapamayı bildi.

Gürcistan ile beraber turnuvanın en zayıf rakibi olarak gösterilen Arnavutluk son şampiyona karşı dişe diş bir oyun sergiledi.Defansa çekiliyim gol yemeyelim taktiği ile değil açık ön alanda baskı yapan görünümdeydi.

Sivasspor’un golcüsü Manaj son dakika şanssız olmasa akşamın sürpriz sonucu gelmiş olacaktı.

Oynanan dört maç atılan 16 gol sanki turnuvanın gollü geçeceğini gösterir gibi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.