Ali Koç nasıl istifa eder

Gökhan Aktürk

Burası Kadıköy, buradan çıkış yok söylemi Ali Koç başkanlığında bitti. Son olarak taraftarı önünde Galatasaray karşısında alınan mağlubiyet camianın ve bazı taraftarların öfkelenmesine sebep oldu. Galatasaray'ın Arjantinli süper yıldızı İcardı, Kadıköy'de alınan Fenerbahçe galibiyetini 'Ali Koç' formasıyla kutlaması ise anlık 950 bin taraftarın Ali koç istifa tagı ile devam ediyor.

Kanarya, Koç’un başkanlık döneminde 40 derbi karşılaşmasında 16 yenilgi alırken Trabzonspor’a 7, Galatasaray’a 6 Beşiktaş’a karşı ise 3 kez sahadan puansız ayrıldı.

Yine Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Fenerbahçe 40 derbi karşılaşmasında 44 puan elde etti ve derbilerde 1,1 puan ortalaması yakalayarak rakiplerine karşı etkisiz bir performansa imza attı. Kanarya ayrıca söz konusu 40 derbi karşılaşmasına 9 farklı teknik direktör ile çıkarak istikrarsız bir görüntü sergiledi.

Derbilerin Kadıköy serileri de sayın başkanın görevde olduğu zamanlar bitti. Trabzonspor 23 yıl, Galatasaray 21 yıl, Gençlerbirliği 21 yıl, Beşiktaş 15 yıl sonra biten serilerdi.

En kötü karar kararsızlıktan iyidir. Başkan görev süresinde kendi ve takımı ile ilgili kararlar da hep kararsız bir tutum içinde bulundu. Kendi söylemi dahil kamuoyunun onayladığı başarısız bir dönem geçirdikten sonra kulüp başkanlığını bırakacağını söylemişti. Aradan geçen kısa zaman içerisinde tekrar başkan adayı oldu ve seçimi kazandı. Aynı söylemi Kulüpler birliği başkanlık seçiminde de yaptı, istifa edeceğini söylemine rağmen tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde ulusal kanala bu seçim bizim için yok hükmündedir.

Fenerbahçe olarak bu seçimi kabul etmiyoruz adalet arayışı içinde olduğunu belirtse de yeni yönetim ile çalışmalara başladı.

Riyad krizi, Trabzonspor deplasmanı sonrası veremediği kararlar, sarı lacivertliler için tam bir felaket oldu. 25 milyon kongre üyesi karşısında radikal kararlar alacağını söyleyen başkan kongre havasında geçen görüşleri kendi Show’una döndürerek bitirdi.

Ali Koç: ‘Öyle bir kadro kuracağız ki şampiyonluk sözü vermeye gerek kalmayacak.’

Acun Ilıcalı: ‘Başkanımız doğru söylemiş. Zaten çok iyi bir kadromuz var. Jose Mourinho idaresinde mevcut kadromuzun üzerine 4-5 tane Dünya çapında yıldız transferi yapıldığını düşünün.
Taraftar düşündü şu izlenim akıllarda kaldı. 4 ay önce aynı kadroya yakın bu takım ezeli rakibini 10 kişi ile kendi seyircisi önünde yendi.

12.05.2024 tarihli yazımda; Peki Fenerbahçe neden başarısız? Sarı Lacivertliler futbol tarafında yönetilemediğinden dolayı başarısız. Tam takım bir rüzgâr alıyor arkasına başkan çıkıyor bir açıklama takım aynı hafta geri vites. Her yaptığı açıklamanın iki sözünden birinde Galatasaray ve yönetiminden bahsetti. Bataklık kuruyana kadar görevde olduğunuzu belirttiniz ama birçok Fenerbahçe taraftarına göre artık takıma zarar verdiğinizden bahsediliyor.

Yönetime yakın yorumcular 6.hafta başkan gitse yönetim gitse ne olacak Fenerbahçe’nin durumundan bahsediyor.117 Yıllık tarihi bulunan bir kulübün başkanlığına soyunacak biri yok mudur sizce?

Kadıköy’de oynadığı derbilerde mağlubiyet yüzü görmeyen Volkan Demirel artık kendi mabedimizde yenilmek sıradanlaşmış ne yönetimin ne taraftarın buna isyan ettiğini göremiyorum. Fenerbahçe böyle olmamalıydı.

Yine başarılı kaleciye göre Fenerbahçe sorunu tek çatı altında toplanamaması, çok ayrışıyor camia. Tek çatı altında toplanılmazsa yokuş aşağıya gidiyor Fenerbahçe.

Ezeli rakibinin başkanının, yöneticilerinin, taraftar gurubu liderliğini yapan kişinin yalı çocuğu ismi ile başarısızlığını anlattığı Ali Koç bir kez daha camiası tarafından eleştiriliyor.

Sonuç olarak taraftarın sosyal medyada isyan bayrağı çektiği ezeli rakiplerinin ısrarla başkanlık da kalmasını istediği Ali Koç nasıl istifa eder!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.