Fenerbahçe yönetimi yaklaşık 6 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu içerisinde bulunan bazı kurumlarda yapı olduğundan bahsediyor. Bu yapı öyle bir yapı ki çözülemedi. Her açıklamalarında konu dönüyor dolaşıyor, ezeli rakibi Galatasaray ile sonlanıyor. Bu yapının içinde kimler var onu da bilen yok. Bu yapı sarı lacivertlilerin şampiyon olmasını engelliyor. Mücadele kiminle yapılacak onu bilen de yok, tamamıyla ortada hayali bir düşman var. Kimilerine göre bazı hakemler işin içinde, bazıları Merkez Hakem Kurulu bilgisi olduğundan bahsediyor. Sonuç olarak takımlar hakemlere güvenmiyor. Hacıosmanoğlu yönetimi ise futbola adalet ve barış getireceğini belirtiyor.
Acun Ilıcalı da Ali Koç başkan gibi her açıklamasında ezeli rakibi Galatasaray üzerinden gidiyor. Doğru bir yaklaşım mıdır bilinmez ama bu açıklamaların sonucunda başarılı çıkan sarı kırmızılı takım oluyor. Tarihe bakıldığında hiçbir zaman Fenerbahçe ile Galatasaray arasında fark bu kadar açılmamıştı. Şampiyonlukların yanı sıra Kadıköy’de oynanan maçların sonuçları dahi ortada. Aziz Yıldırım, Ali Şen başkanlıklarında sarı lacivertlilerin çözemediği bir konu yoktu. Pazartesi akşamı ulusal bir kanala açıklamalar yapan sayın Acun Ilıcalı ‘’bahsedilen yapıyı vura vura indireceğiz, yabancı hakem hata da yapsın kabulüm, Türk hakem istemiyorum. Yabancı hakemlerle zorlanan takım biz değiliz’’ dedi. Sarı Kırmızılı takımın ikinci başkanı Metin Öztürk için de kendisini tanımadığını araştırınca konuşmalarından dolayı midesinin bulandığını söyleyerek ‘’Fenerbahçe’yi temsil ettiğim için terbiyemi de bozmayacağım’’ sözleri ile karşılık verdi.
Konu ile ilgili Galatasaray başkanı Dursun Özbek ‘’ Bu samimiyetsizliğe rağmen biz verdiğimiz sözün arkasında durmaya devam ediyoruz. Dört büyük başkanın bir araya geldiği görüşmede kardeşlik iklimini oluşturma çabasındayız bu yoldan sapmayacağız.” dedi.
Fenerbahçe aşkı ile büyüyen Acun Ilıcalı çok uzak değil yakın bir zamanda başkanlık koltuğuna oturacaktır. Desteği de şimdi ki Başkan Ali Koç’tan alacaktır.
FUTBOLCULARIN GREV HAKKI YOK MU?
Manchester City’nin yıldız oyuncusu Rodri’nin açıklamalarıyla gelen ‘’yoğun fikstür’’ ve grev çağrılarının ardından futbolcu sağlığı tartışmaları tekrar gündeme geldi.
FifPro (Uluslararası futbolcu sendikası) futbolcuların üstündeki yükün katlanarak arttığını tespit eden bir rapor yayınladı. Rapor son yıllarda değişen turnuva formatları ve eklenen maç takvimleri nedeniyle futbolcular, tarihin en ağır çalışma koşullarıyla karşı karşıyalar. Futbolcular mental ve fiziksel olarak çökmenin eşiğindeler.
Rapor 40 ve üstü maçta kadroya dahil edilen futbolcuların oranı 2023/24 ‘te yüzde 54’ü buldu. Bu uluslararası sağlık standartlarına göre ağır iş yükü olarak değerlendiriliyor.
İspanyol futbolcu Carvajal bu durumu: ‘’ 72’den fazla maç oynadım. Aynı seviyede ve aynı performansta olmam imkânsız. Oyunun kalitesi düşüyor. Ailelerimizle birlikte acı çekiyoruz’’. İspanyol oyuncu hafta sonu oynanan maçta talihsiz bir sakatlık geçirerek sezonu kapadı. Aynı olaydan dolayı ilk isyanı çıkaran Rodri’de ağır bir sakatlık geçirmişti, haftalar öncesinde.
Cristian Romero, futbol maçları için 2023/24 yılında 162.978 km seyahat ettiğini açıkladı. Takım arkadaşı Julian Alvarez sadece milli takım maçları için 204 saatimi uçakta geçirdim.
Okan Buruk; futbolcuların robot olmadığını sıkışık takvimin bizleri formlarımızdan uzaklaştırdığını özellikle Barış Alper’in performansı ile ilgili ‘’Avrupa Şampiyonası sonrası çok dinlenmeden lige başladı ve her hafta oynamaya çalışıyor ve biz şu an için kendisinden memnunuz” dedi.
Maç sayısındaki artışlar sonrası, Günümüz futbolcuları aynı yaşta emekli olsalar bile bir önceki jenerasyonun futbolcularından misliyle maça çıkmış olacak. Örneğin Jude Belingham, David Beckham ile aynı yaşta futbolu bırakırsa meslektaşından 1,5 kat daha fazla maçta boy göstermiş olacak.
Dortmund taraftarı Şampiyonlar ligi maçı öncesi mesajını çok net UEFA’ ya gösterdi. ‘’UEFA MAFİA’’ pankartı ile ‘’Spor umurunuzda değil, umurunuzda olan tek şey Para!’’
Futbolcular güncel maç takvimine isyan ederken, 2024/25 gelen yeni sezon formatı ile oyuncular daha fazla maç oynama tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar.
Kazanç bakımından ülkelerinin en başında gelen futbolcular toplu halde grev hakkına giderler mi bilinmez ama yoğun fikstür ’de birçok oyuncunun sakatlanma olasılığı yüksek.