Galatasaray’a ne oldu?

Bülent Tuncay

Galatasaray için kolay bir maç değildi. Aslında kağıt üzerinde kolaydı ama Galatasaray, Kasımpaşa ve Rigas maçlarında kaptırdığı puanlarla kaptırdığı için bu dönemde onlar için kolay bir maç yoktu.
Alanyaspor her ne kadar ligin ortalarında yer alsa da zayıf bir kadroya sahip ve iddialı takımlara meydan okumaktan oldukça uzak. Nitekim ilk yarı boyunca Muslera’nın koruduğu kaleyi zorlayamadı. Sarı Kırmızılıların 35. dakikadan sonra yaşadığı düşüşle birlikte yarı alanı geçti ama yine gol üretebilmenin çok uzağındaydı.

Galatasaray ise artık ezberlenen ilk 11’i ile başlamıştı maça. Burada bir parantez açıp Okan Buruk’a şunu sormak lazım; bu ezberlenen 11 tecrübeli, iş bitirici ama tempo sorunu olan bir 11. Acaba tüm kilit isimleri ile maçlara başlamak yerine birkaç ismi değiştirerek kulübeyi hareketlendirmeli, Mertens gibi, Yunus gibi, Sara gibi skor katkısı olan isimleri ikinci yarıda mı düşülmeli?
Maça dönersek; Galatasaray yine baskın başladı ve Sara’nın savunma arkasına attığı topta Yunus Akgün, Rigas’a attığı golün benzerini Alanyaspor ağlarına bıraktı. Barış’ın, Yunus’un girişimleri dışında fazla bir gol pozisyonu olmadan ilk yarı tamamlandı.

Galatasaray’ın zayıf rakibi karşısında gol kısırlığı çekmesinin sebeplerinden biri de Icardi’ydi. Sakatlığının etkilerini atmaya başlayan Arjantinli futbolcu boş koşulan yapıp ps alacağı koridorlar açmaya çalışmasına rağmen hemen hemen hiç pas almadı. Topla buluşamadığı için gol vuruşu da yapmaya imkanı olmadı. Kimbilir belki saç rengindendir bu durum, takım arkadaşları sarışın bir santrfor göremedikleri için o bölgeye top atmıyordur!

Fatih Tekke, ikinci yarıda takımını ileri çıkardı. Alanyaspor, rölanti oynayan rakibi karşısında maça dengeyi getirmişti. Galatasaray ceza alanına girmeye başlayınca kulübedeki Serdar Dursun’u da sahaya sürdü. Okan Buruk’un takıma müdahalesi ise Mertens- Sallai değişikliği ile oldu. Icardi, biraz geriye gelip Mertens’in görevini üstlendi ve kanat oyuncularına toplar açmaya başladı. Ancak beklenen ikinci gol gelmiyor, kalan sürede Galatasaray taraftarı strese girmeye devam ediyordu.

Okan Buruk, çift santrfora dönmedi ve Icardi- Batshuayi değişikliğine gitti, diğer hamlesi ise Yunus- Kerem Demirbay hamlesiydi ki bu en doğru müdahalesiydi. Galatasaray orta sahası top rakipteyken etkisiz. Kerem bu noktada doğru bir tercihti. Buruk belki takımı hareketlendiremedi ama bu kez skoru tutmasını billdi.

Sonuç olarak Galatasaray, son 3 maçındaki performansının bir benzerini tekrarladı. İyi başladı, çabuk durdu, temposuz devam etti. Acı reçetenin çıkmamasının sebebi Alanyaspor’un gol atmadaki beceri eksikliğiydi.

Milli maç arası, patinaj çeken Galatasaray’ın imdadına yetişmek için gelmiş gibiydi. Kimbilir, Antalyaspor deplasmanında; daha istekli bir Barış Alper, savunmasına yardım eden bir Yunus, bir bekte olması gereken hıza ulaşan Kaan Ayhan, top rakipteyken sert savunma yapan bir Sara görebiliriz.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.