Bodrum tatili

Bülent Tuncay

Tarihinde ilk kez Süper Lig’de yer alan Bodrum FK için Kadıköy’de olmak özel bir andı. Pahalı ve güçlü bir rakip karşısında, dolu tribünler önünde puan arıyordu. Şansı çok da yüksek değildi. Nitekim ilk yarıda topla oynama oranındaki 79-21 oranı Bodrum FK’nın katılımcı değil izleyici olacağını gösteriyordu. Konuk ekip aradaki büyük güç farkına rağmen korkmadan oynadı, özellikle Seferi’nin ataklarında tehlike de yarattı.

Jose Mourinho da aradaki güç dengesindeki orantısızlığın farkındaydı. Bu sezon ikinci kez çift forvetle oynamadı denedi ama maçın ilk yarısında çift forvet oynamanın açık bir etkisi görülmedi. 4-4-2 sistemi ile oynayan Sarı Lacivertliler, Dzeko- En Nesyri ikilisini besleyemedi. İlk yarıda En Nesyri’nin kafa golünde asisti rakip kaleci yaptı. Diogo Sousa kalesini boşalttığı pozisyonda topu altıpastaki En Nesyri’nin kafasına doğru değil de yanlara doğru yumruklasaydı Fenerbahçe belki de ilk yarıyı golsüz tamamlayacaktı. Tadic’in yokluğunda Fenerbahçe kanatları forvetleri besleyen pas zincirini oluşturamıyordu.

Maximin ve İrfan Can gayretliydi belki ama kaliteli atak gelişimine katkıları düşüktü. İrfan Can’ın nefis bir pasla Osayi Samuel’i gol pozisyonuna soktuğu an dışında skor katkısı sağlayacak atak gelişimi yaratamadılar.

Merkez bölgede de Fred’in yokluğu hissediliyordu. İsmail Yüksek çalışkan ve gayretliydi ama ince ara pasları atmanın, skora katkı sağlamanın çok uzağındaydı.

Maçın ikinci yarısı, ilk yarının kopyası olarak başladı. Fenerbahçe tempoyu yükseltmeden rakibine üstünlüğünü kabul ettirip rahat bir oyun sergiliyordu. Ancak tek farklı skorlar her zaman tehlikelidir. Bu noktada Fenerbahçe’yi rahatlatan yine rakip kalecinin hatası oldu. Sousa’nın hatalı pasını yakalayan Amrabat bekletmeden Dzeko’yu gördü, Boşnak futbolcu da maç içinde nadir gelen bu güzel pası boşa çevirmedi.

Mourinho takımı daha dinamik hale getirmek için 70. dakikada dört değişiklik birden yaptı. En Nesyri, Maximin, İrfan Can ve İsmail Yüksek’i çıkarıp Oğuz Aydın, Szymanski, Tadic ve Cenk Tosun’u oyuna aldı. Dört oyuncunun birden değişmesi, başka örneklerde olduğu gibi dün de takıma bir sıçrama yapmaktan uzak kaldı. Bu kadar çok ismin değişmesi takımda bir uyum sorununa yol açtı. Giren isimler gayretliydi ama skoru değiştirecek etkiyi yapmaktan uzaktı.

Sonuç olarak Fenerbahçe kolay bir oyundan sonra, Bodrum’a tatile gitmiş turist rahatlığında haftayı üç puanla kapadı. Mourinho ise alternatif kadrodan isimleri sahaya sürerek onları da denemiş ve görmüş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.