Bizi Unutma şarkısı olmamış

Akif Beki

Sezen Aksu ile Ceylan Ertem, Beni Unutma şarkısını köpekler için uyarlamış. Bizi Unutma'ya çevirip yeni sözlerle okumuşlar.

Önce yapay zekâ işi sandım, gerçekmiş. Ama uyanık geçinen Kayserili bir sevdiğimi bile inandıramadım. Hâlâ 'yapay zekâ yahu, Sezen yapmaz öyle şey' deyip duruyordu.

Sokak köpekleri düzenlemesi Meclis'teyken Sezen de sessiz kalmak istememiş ve basbayağı yapmış işte.

Korkarım mesele, CHP lideri Özgür Özel'in baştan uyardığı gibi bir kutuplaşmaya doğru gidiyor.

Yani sanki bir tarafta zenginler var, hayvan haklarını savunuyorlar. Karşı taraftaysa yoksullar, sokak köpeklerinin tehdidi altında yaşıyorlar.

Köpeklerin hep fakirleri ısırdığı, sosyetiklerin de tuzu kuruluktan ne yapacaklarını bilemeyip köpeksever olduğu fantastik bir dünya bu.

Özgür Özel, sokak köpeklerinin bir sorun oluşturduğunu ve öldürmeden çözülmesi gerektiğini söylüyor, sorunu inkâr etmiyordu.

Tabii Özel, gerçekçi yaklaşırken şunu da görüyordu. Konu her an rayından çıkarılıp aslında olmayan bir sınıf çatışmasına döndürülebilirdi.

'Uyutarak kesin çözüm'den yana olanlar dünden hazır, zıtlaşmayı körükleyecek fırsat kolluyorlar zaten.

Hayvanseverliği şaşkın, şımarık sosyetiklere mâl etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar.

Yetmedi, bir de 'mama lobisi' icat ettiler. Öldürmeden çözme taraftarlarını, köpekleri değil de çıkarlarını korumakla suçluyorlar.

İşi o kadar ileri götürdüler ki, şöyle haberler yazıldı...

MASAK, hayvansever derneklerini incelemiş. 21'inde dolandırıcılık ve hırsızlıktan sabıkalı kimseler bulmuş. 205 milyon lira bağışı cebe indirip iç etmişler. 67 milyon lira suç parası dahi tespit edilmiş vesair.

Düşünün...

Bakan Şimşek'in duyurduğu, ayda 5 milyon lira harcayıp hiç vergi vermeyenlerle ilgili 'nereden buldun' düzenlemesi, vergi paketine konmadı.

Milyarlarca liralık vergi kayıp kaçağı ve kaynağı belirsiz suç parasından söz ediyoruz. Rüşvet, yolsuzluk gibi haksız kazanç paraları da dahil.

Ve 'mama lobisi' uyduran arkadaşların aklının kenarından bile geçmedi, neden pakette yer almadığını sormak.

Suç paralarıyla mücadele, deyince gele gele akıllarına birkaç dernekte zimmete para geçirme şüphesi geliyor. Doğruysa MASAK'ın, zimmet şüphesiyle mercek altına aldığı meblağsa 67 milyon lira.

Oysa Hazine ve Maliye Bakanı, açık açık ilan ediyor. Aylık 5 milyon lira harcayıp sıfır vergi ödeyenlere dokunulmuyor diye.

5 milyon liranın altında harcayıp vergi vermeyenleri de katın hesaba. Şüphe konusu değil kesin bilgi ayrıca.

Fakat uyutma yanlısı arkadaşlar, 'mama lobisi' diyor da başka bir şey demiyor. Ülkeyi babalarının vergi cennetine çeviren kaynağı belirsizlerin üstüne niye gidilmediğini sormuyorlar asla.

Uzatmayayım, Sezen'le Ceylan Ertem de bu arkadaşlara şarkıyla seslenmeyi deniyor. "Lütfen bizi uyutma, uyutma" yakarışları içeren sözlerle üstelik.

Peki 'bizi unutma, uyutma' çağrılarının muhatapları şarkıdan ekilenir mi, sözünü dinler mi? Bu bir.

İkincisi de acılı arabesk kıvamında bir şarkı çıkmış ortaya. Gırtlak nağmeleriyle epey abartılı da.

Dokunaklı, acıklı bir şarkıyla aşırı romantize ederseniz... Uyutma karşıtlığını sulandırmaz mı? Ve uyutma yanlılarının, köpekseverleri gülünçleştirmesine yaramaz mı?

Üzgünüm, bence olmamış, o güzelim Beni Unutma şarkısını yapaylığa bozmuşlar sanki.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (40)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.