Sahibi bile şaşkına döndü: Değeri birkaç milyon dolar

Şifalı bitki kökleri ve tohumlara beslenen horozun yumurtlaması, çiftlik sahibini de şaşırttı. Tavuk yumurtasına göre daha küçük ve içi boş olan horoz yumurtasının birkaç milyon değerinde olduğu belirtiliyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bitkisel ilaç üreten bir firma, sıfır atık projesi kapsamında fabrikadan çıkan şifalı bitkilerin posalarını, şifalı kökleri atmak yerine Milas-Bodrum yolunda bulunan ar-ge çiftliğine götürerek tavuklara yedirmeye başladı.

Özel bir sistemle tavuk yemine dönüşen şifalı bitkiler, kökler ve yağlı tohumları yiyen tavuklar her gün yumurtlamak yerine dört gün ile altı gün arasından yumurtlamaya başladı.

Şifalı yumurta elde etmek için özel kafeslerde hiçbir canlının giremeyeceği şekilde kümes yapan Adnan Akar tavukları sadece şifalı bitkiler, kök ve tohumlarla besliyor.

HOROZUN YUMURTLADIĞINI GÖRÜNCE ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Kimsenin girmediği sadece personelin yem vermek için girdiği kümeste çiftlik çalışanları çok küçük bir yumurta buldu. Bunun üzerine araştırma yapan Akar, yumurtanın horoz yumurtası olduğunu öğrendi.

Ölmeden önce ya da yılda bir kez yumurtlayan horozların yumurtladığını öğrene Adnan Akar, daha sonra beş kez daha horozun yumurtladığını gördü. Bunun üzerine horozu tek başına olacağı bir kümese alan Akar, o kümeste de yumurta ile karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemedi.

ŞİFALI YUMURTA ÜRETECEK

Şifalı bitkilerden, şifalı köklerden ve şifalı tohumların yararlı etken maddelerini tavuklara yediren Adnan Akar, özel bir sistemle fabrikasından çıkan tüm şifalı bitkilerin, köklerin ve tohumları çiftliğinde tavuk yemine çevirerek tavuklara yediriyor.

Kümesin tüm çevresini ve üst kısmını tellerle çeviren Akar tavukların başka bir ürün yemesine de engel oldu. Tavukların ikinci nesline ulaşan Akar, tavukların üçüncü neslinde şifalı yumurtalar üretmeye başlayacağını açıkladı.

HOROZ YUMURTASI MİLYON DOLAR DEĞERİNDE

Horozun yumurtasının oldukça küçük ve içinde sarısının olmadığını ifade edene Akar, "Horoz yumurtasının içi boş, embriyolojik olamayan bir yumurtadır. Geleneksel bilgilere göre oldukça da pahalı bir yumurta. 40 yılda birkaç milyon dolar ettiği söylenen bir yumurta. 40 yılda içerisinde tuhaf bir jel oluşurmuş o yüzden oldukça da değerli imiş diye duyduk.

İçerisinde kaygan bir madde var ve zaman içerisinde jöle kıvamına geliyor. Oldukça hafif ve küçük bir yumurtadır horoz yumurtası. Bu yumurtalardan bir civciv çıkmıyor. Horozun yumurtlama sebebi ise horoz neslinin devamı için ve ölümü yaklaştığı için yumurtlar deniyor. Hayatından bir kez alışkanlığından dolayı yapar deniyor.

"HOROZUN 6 KERE YUMURTLADIĞI GÖRÜLMEMİŞ"

Eski dönemlerde bir haberin müjdecisi olduğu için horozun yumurtladığı söyleniyor. Çok farklı söylentiler var. Bize bazı cami imamlarından da o mukaddes bir horoz ona iyi bakın gibisinden haberlerde geliyor.

Biz araştırma yaptık; bir horozun altı kere yumurtladığı hiç görülmemiş. Horoz tavuklarla birlikte ayrı izole bir bölgede iken yumurtlamaya başladı. İlk yumurtayı yaptıktan sonra izlemeye aldık. Beşinci yumurtayı bıraktıktan sonra ayırdık horozu tavuklardan tekrar yumurtladı. Bu alışkanlığını devam ettirebilir. Biz şuan kadar horozun çoktan ölebileceğini düşünmüştük ama hiç ölmek gibi bir niyeti de yok gibi" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İğneden ipliğe her şeye zam gelecek
Tunceli'de çöp karıştıran ayılar kameraya yakalandı
Tavuklara klasik müzik repertuvarı hazırlattı: Yumurta verimi yüzde 10 arttı

Yaşam Haberleri