Wembley'de binlerce taraftar Fransa Milli Marşı'nı söyledi

Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanan İngiltere Fransa maçında Paris'teki terör saldırılarında ölenler unutulmadı. Ulusal Stadyum Fransa bayrağının renklerine bürünürken, on binlerce taraftar Fransa Milli Marşı ve Fransız Devrimi'nin simgesel sözlerini söyledi.

İngiltere ile Fransa arasında oynanan hazırlık mücadelesi tarihi anları sahne oldu. Paris'te yaşanan terör saldırıları sonrasında oynanan karşılaşmada tarihi Wembley Stadyumu'nu dolduran binlerce İngiliz, Fransa milli marşı La Marseillaise'i hep beraber okudu. Wembley'in dışı ise Fransa bayrağının renklerine büründü.

Paris için dayanışma

Paris'te yaşanan ve 129 kişinin hayatını kaybettiği vahşi terör saldırısı sonrasında İngiltere, Fransa'ya dostluk ve dayanışma jesti sergiledi.

Wembley Fransız bayrağına büründü

İngiltere'nin Fransa'yı ağırladığı hazırlık maçı öncesinde, karşılaşmanın oynanacağı ünlü Wembley Stadyumu, Fransa bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz ve maviye büründü. Ayrıca stadyumun girişine, Fransa Devrimi'nin sloganları "Liberté, égalité, fraternité (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik) sloganı yansıtıldı.

Fransa Milli Marşı'nı söylediler

Karşılaşma öncesi milli marşlar söylenirken ise Fransa milli marşını tribünleri dolduran 90 bin ingiliz hep bir ağızdan söyleyerek Fransa halkına şık bir jest yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Premier Lig maçlarında Fransa Milli Marşı çalınacak
İngiltere'den Fransa'ya Paris desteği

Spor Haberleri