Van'da 'taziye' operasyonu: Gözaltına alınan 11 şüpheli serbest bırakıldı

Ankara saldırısını gerçekleştiren terörist için Van'da kurulan taziye yerinde terör örgütünün propagandası yapıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında DBP İl Eş Başkanı Caziye Duman ve teröristin babası ile kardeşinin bulunduğu 11 kişi serbest bırakıldı.

Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için kurulan taziye yerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 11 şüpheli serbest

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünü simgeleyen sözde flama ve teröristin fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis eden caminin imamı, görevlileri, terörist Sömer'in babası ve kardeşiyle DBP İl Eş Başkanı Caziye Duman'ın aralarında bulunduğu 11 kişinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 5'i emniyetteki ifade işlemlerin ardından salıverildi, 6 kişi adliyeye çıkarıldı.  Savcılıktaki sorgu sonrası 2 şüpheli serbest bırakıldı, aralarında DBP İl Eş Başkanı Caziye Duman ve cami imamının bulunduğu 4 kişi de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme, 4 şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

VAN/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Van'da DBP'li Başkan Caziye Duman gözaltına alındı
HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında soruşturma başlatıldı - Tuğba Hezer kimdir?

Güncel Haberleri