USA Today: Gülen örgütü Kongre üyelerine para akıtıyor

ABD'deki Fethullah Gülen örgütü üyelerinin, Kongre üyelerine yüksek meblağlarda bağışlar yapması gündem oldu. Örgüt üyelerinin yaptığı bağışları iade eden Senatör Kelly Ayotte, Barack Obama ve Hillary Clinton'a da paraları iade etme çağrısında bulundu.

Fethullah Gülen örgütüne mensup kişilerin ABD'li siyasetçilere yüksek meblağlarda bağışlar yapması, Amerikan medyasının gündemine girdi. USA Today gazetesi, yıllık geliri 30 bin dolar civarında olan kişilerin Kongre üyelerine tek seferde 2 bin 500 dolar tutarında bağış yapmasına dikkat çekti.

Konuyla ilgili Senatör Kelly Ayotte'un ofisiyle iletişime geçen gazete, Gülen örgütü üyelerinin Ayotte'a toplam 43 bin 100 dolar tutarında bağış yaptığını, senatörün bu paraları 30 nisan 2014'te iade ettiğini ortaya çıkardı.

Tanımadıkları senatöre bağış yapıyorlar

Haberde dikkat çeken bir başka nokta ise Ayotte'a bağış yapan 19 Türk asıllı Amerikan vatandaşının, senatörün seçim bölgesi olan New Hampshire dışında yaşamasıydı. Habere göre bağış yapanların içinde kadın olan Ayotte'u erkek sananlar dahi vardı.

Gülen örgütü mensupları tarafından bir başka Kongre üyesi ise Demokrat Partili Teksas Milletvekili Henry Cuellar'dı. Cuellar'a 7 Ekim 2013 tarihinde farklı kişiler tarafından 2 bin 500'er dolarlık bağışların toplamı 22 bin 500 doları buldu. Bu bağışları yapan kişilerden biri olan Akif Camizci'nin yıllık gelirinin 37 bin dolar olduğu kaydedildi. Camizci'nin, Ohio eyaletinde Gülen örgütüne bağlı bir okulda öğretmen olduğu belirtildi.

Evi yok ama iki aylık gelirini milletvekiline bağışlamış

USA Today'in ortaya çıkardığı bir başka bağışçı olan Bilal Ekşili'nin ise 37 bin dolar yıllık geliri olmasına rağmen 5 bin dolarını Cuellar'a bağışladığı, 2010 yılından bu yana yaptığı bağış miktarının ise 31 bin 592 dolar olduğu belirtildi. Ortabatı Türk Amerikan Vakfı Başkanı olan Ekşili'nin, kendine ait bir evi bile olmaması dikkat çekti.

"Obama ve Clinton paraları iade etmeli"

Kelly Ayotte'un ofisi, USA Today'e yaptığı açıklamada sözkonusu kişilerin Başkan Barak Obama ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da bağışta bulunduğunu belirtti. Ofis, bu paraların iade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

USA Today, daha önce de Gülen örgütünün Kongre üyelerine yardımlarda yaptığı usulsüzlükleri ortaya çıkarmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fethullah Gülen'e ABD'de 6 dava açıldı
USA Today'den şok belgeler: Paralel Yapı, Kongre üyelerine usulsüz yardımda bulunuyor

Dünya Haberleri