Ünlü radyocu Ender Uslu hayatını kaybetti

1992 yılında Radyo Bodrum ile Türkiye'nin ilk özel radyosunu kuran Ender Uslu, kalp yetmezliği nedeniyle, Ataşehir’deki bir hastanede hayata gözlerini yumdu. Uslu’nun cenaze namazı 7 Şubat Cuma öğle namazını müteakip Erenköy Galippaşa Cami'nde kılınacak, cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Best FM, Show Radyo, Radyo Viva gibi kanallarda yöneticilik görevleri üstlenen Uslu, öğretim görevlisi kadrosuna yer aldığı Galatasaray Üniversitesi'nde de Radyo Kampüs'ü kurmuştu.

1992 yılında Radyo Bodrum ile Türkiye'nin ilk özel radyosunu kuran Ender Uslu, kalp yetmezliği nedeniyle, Ataşehir’deki bir hastanede hayata gözlerini yumdu. Uslu’nun cenaze namazı 7 Şubat Cuma günü öğle namazını müteakip Erenköy Galippaşa Cami'nde kılınacak, cenazesi ise Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ENDER USLU KİMDİR?

Ender Uslu, 3 Temmuz 1951'de Bodrum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bodrum'da tamamladıktan sonra 1969 Yılında Nazilli İlköğretmen okulundan mezun olarak 5 yıl Muğla'nın köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. Askerlik görevini de tamamladıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümüne girdi. 1980 öncesi öğrenci olayları nedeniyle 3. sınıftan terk etmek zorunda kaldı.
1980 yılında Bodrum'da Merhaba Gazetesi'ni yayınlamaya başlayan Ender Uslu, 1992 yılının şubat ayında Türkiye'nin ilk özel radyolarından Radyo Bodrum'u, 1993 yılında ise EKO FM'i kurdu. 1993 Kasımında İstanbul'a gelerek 6 yıl süre ile BEST FM Haber Koordinatörlüğü, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.
Daha sonra 1999 yılında 6 ay süre ile Fransız Hachette Gurubu ile Türkiye'de bir radyo networkü kurma çalışmalarına katıldı. O zamanki mevzuatın yetersizliği nedeniyle bu proje ertelenince 1999 yılında Show Radyo ve Radyo Viva'nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmeye başladı.

ENDER USLU'NUN ALDIĞI ÖDÜLLER

1985 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü – Anadolu Basını Teşvik Ödülü-Araştırma
1986 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü – Anadolu Basını Teşvik Ödülü-Araştırma
1996 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Radyo Haber Programı Dalı – Yılın Gazetecisi Ödülü
1997 İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi – Özel Ödül
1998 İletişim Derneği – Genç İletişimciler özel ödülü
1999 İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi – En İyi Radyo Ödülü (Show Radyo)
2000 Radyo-TV Gazetecileri Derneği – Onur Ödülü (İlk Özel Radyo Kurucusu sıfatıyla)
2000 Radyo-TV Gazetecileri Derneği – En İyi Radyo (Show Radyo)
2001 Radyo-TV Gazetecileri Derneği – En İyi Radyo (Radyo Viva)
2001 Konya Selçuk Üniversitesi, İletişim Fak. İletişim ödülü – En İyi Radyo (Radyo Viva)
2002 Konya Selçuk Üniversitesi, İletişim Fak. İletişim ödülü – En İyi Radyo (Radyo Viva)



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

AFAD eğitmeni deprem çantasında pilli radyonun önemine dikkat çekti

Hayat Haberleri