Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in kehanetleri ve teorileri! Stephen Hawking'in korkutan kehanetleri

Stephen Hawking kehanetleri dikkat çekmeye devam ediyor. Bugün hayatını kaybeden ünlü fizikçi ve evrenbilimci Stephen Hawking'in kehanetlerini, teorilerini ve bilimsel çalışmalarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 76 yaşında hayatını kaybeden ALS hastası ünlü fizikçi Hawking özellikle kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla tanınmaktadır. Dünyanın sonunun geldiği ile ilgili yaptığı açıklamaları ve kehanetlerinden açıklamaları haberimizden bulabilirsiniz.

Stephen Hawking kehanetlerini yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Ünlü fizikçi, kozmalog (evrenbilimci), teorisyen ve yazar Stephen Hawking bugün hayatını kaybetti. İngiliz fizikçi Prof. Stephen Hawking, sürekli olarak dünyanın sonunun yaklaştığı ve dünyaya dev astroidler çarpacak şeklinde açıklamalarda bulunuyordu. Stephen Hawking'in kehanetleri üzerine hazırladığımız haberimizden ünlü fizikçi hakkındaki merak edilen tüm bilgileri görebilirsiniz. 

STEPHEN HAWKİNG'İN KEHANETLERİ

KÜRESEL ISINMA GERİ DÖNÜLEMEYECEK BİR NOKTAYA GELECEK

Küresel ısınmanın karşı karşıya kaldığımız en büyük tehditlerden biri olduğuna dikkat çeken 75 yaşındaki bilim adamı, şunları söyledi: 'Küresel ısınmanın geri döndürülemeyeceği son noktaya çok yaklaştık. Trump’ın hamlesi, Dünya’yı 250 decerelik ve sülfirik asit yağmurlarının yaşandığı Venüs haline gelmenin eşiğine getirebilir.'

'Şimdi harekete geçersek önleyebiliriz. İklim değişikliğinin belirtilerini inkar ederek ve Paris İklim Anlaşması’ndan çıkarak Donald Trump, güzel gezegenimize kaçınılamaz çevresel zararlar verebilir ve bizim için, çocuklarımız için doğal yaşamımızı tehlikeye sokabilir.'

Çevresel sorunların ve insani çatışmalarının çözülüp çözülmeyeceğine yönelik görüşü sorulan Hawking, Dünya’daki günlerimizin sayılı olduğunu ifade ederek, karamsar konuştu:
“Evrimin insan genomununa açgözlülük ve saldırganlığı yerleştirmesinden korkuyorum. Çatışmanın azalacağına dair belirti yok ve askerileştirilmiş teknolojinin ve kitle imha silahlarının gelişimi bu felakete yol açabilir. İnsan ırkının kurtuluşu için en büyük umut, uzaydaki bağımsız koloniler olabilir.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI SALGIN HASTALIKLAR DÜNYAYI SARACAK

Stephen Hawking, BBC'ye verdiği bir röportajda da insanlığın Dünya'daki vaktinin kısaldığını belirtmişti. Stephen Hawking, iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfusun Dünya'da kalınması durumunda insanlığı yok edeceğini iddia etmişti.

Stephen Hawking, uzun süredir eski bir öğrencisi olan Christophe Galfard ile insanlığın uzayda yaşamak için gerekli hazırlıkları yapmasının yollarını araştırıyordu.

'DÜNYANIN SONUNU 'DÜNYA HÜKÜMETİ KURMAK' ENGELLEYEBİLİR'

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, insanın saldırganlık içgüdüsünün teknoloji nedeniyle ilerleyen yıllarda bir yıkıma dönüşebileceğini söyleyerek, tehlikeyi bertaraf etmek için bir 'dünya hükümeti'nin kurulmasını önermişti.

DÜNYAYA DEV ASTEROİD ÇARPACAK

Norveç'te katıldığı bir panelde de dünyanın sonu geleceğini 'Bilim kurgu değil fizik, Dünya'ya eninde sonunda asteroid çarpacak.' diyerek doğrudan söylemişti.

GEZEGENLER ARASI SEYAHAT BAŞLAYACAK

Uzaya çıkmak ve uzayda yayılmanın insanlığı geleceğini değiştireceğini düşünen Stephen Hawking; 'Şüphe yok ki yeni bir uzay çağının eşiğinde duruyoruz. İnsan kolonileri ve gezegenler arası seyehat artık bilim kurgudan ibaret değil ve pekala bilimsel bir gerçeklik olarak görülebilir.' demişti.

20 YIL İÇİNDE ALPHA CENATURİ'DEN HABER GELECEK

Stephen Hawking, verdiği bir demeçte de Güneş Sistemi'nin dışında yer alan Alpha Cenaturi yıldız sisteminden 20 yıl içinde haber geleceğini söylemişti.

Stephen Hawking, Dünya'ya 4.37 ışık yılı uzaklıkta bulunan Alpha Centauri'ye ışık hızının yüzde yirmisine ulaşacak olan lazer ışınlarıyla iletilmesini planladığı çipler gönderdiği projeyi örnek göstermişti.

STEPHEN HAWKİNG KİMDİR?

Prof. Dr. Stephen Hawking CH CBE FRS 8 Ocak 1942 yılında Oxford'da doğdu. İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazardır. 8 yaşındayken Londra'dan 20 mil uzaktaki St Albans'a gitti. 11 yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti. Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik öğrenimi görmeye başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi. Hawking daha sonra kozmoloji (evrenbilim) üzerine çalışmak üzere Cambridge'e gitti. O zamanlar Oxford'da evren bilimi üzerine çalışma yoktu. Cambridge'de danışman olarak Fred Hoyle'u istemesine karşın Dennis Sciama atanmıştı. Doktorasını aldıktan sonra ilk önce araştırma asistanı, daha sonra Gonville and Caius College'de profesör asistanı oldu.

1973'ten sonrası

1973'de Gökbilim Enstitüsünden ayrıldıktan sonra Hawking, Uygulamalı matematik ve Kuramsal fizik bölümüne geçti. 1979'dan sonra matematik bölümünde Lucasian matematik profesörü oldu. Bu profesörlük 1663 yılında üniversite parlamento üyesi olan Henry Lucas tarafından kurulmuştu. İlk olarak Isaac Barrow sonra 1669'da Isaac Newton'a verilmişti. Hawking, evrenin temel prensipleri üzerine çalıştı. Roger Penrose ile birlikte Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının, Big Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi. Bu birleşmenin bir sonucu da karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını, fakat radyasyon yayıp buharlaştıklarını ve görünmez olduklarını ortaya koyuyordu. Diğer bir sonuç da evrenin bir sonu ve sınırı olduğuydu. Bu da evrenin başlangıcının tamamen bilimsel kurallar çercevesinde meydana geldiği anlamına geliyordu.

STEPHEN HAWKİNG HASTALIĞI

Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için, koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyor. Şu anda Hawking, bilimsel uğraşlarında ve günlük yaşantısında çevresinden ve ailesinden büyük destek almaktadır. Konuşmak istediği anda, elindeki elektronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına, dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabilmektedir. Bu sessiz konuşan dehanın, özel bilgisayarının hafızasında yaklaşık 2600 kelime bulunmaktadır. Böylece herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde ekrana yazabilmektedir. Sağlıklı insanların konuşmalarında kullandığı kelime sayısı da 2500 civarındadır. Dolayısıyla Hawking, duygularını ifade etmede kelime sıkıntısı çekmemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Stephen Hawking'in ölmeden önceki son makalesi ortaya çıktı
Stephen Hawking kimdir? Hawking'in filmleri, sözleri, hayatı! Hawking'in bilimsel çalışmaları
Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking'in hastalığı ne? | Stephen Hawking'in hayatı

Hayat Haberleri