Üniversitelerin taban puanları ve boş kontenjanlar YKS sonuçlarının ardından en çok merak edilen konu başlıkları oldu. Herhangi bir üniversiteye giremeyen adaylar ek tercih yapmak için üniversitelerin boş kontenjanlarını araştırıyor. Üniversitelerin taban ve tavan puanlarına göre tercihlerini şekillendirecek öğrencilerin gözü kulağı şimdilerde ek tercihlerde. Üniversite taban ve tavan puanları kaç? 2018 üniversite boş kontenjanları nedir? Boş kontenjanlar açıklandı mı? Tüm detaylar haberimizde...
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS TYT tercih sonuçları 31 Ağustos 00:01 itibariyle açıklandı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler belli oldu. Ancak yerleşemeyen öğrenciler ek tercih sürecini merakla bekliyor. Ek tercih yapacak öğrencilerin önünde yönerge olacak üniversite taban ve tavan puanları, üniversite boş kontenjanları araştırılmaya başlandı.
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. 2018 üniversite taban puanları ve tavan puanları henüz yayımlanmadı. Milyonlarca üniversite hayali kuran adaylar, 2018 üniversite taban puanları ve tavan puanlarını ÖSYM'nin ne zaman yayımlayacağını merak ediyorlar. ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan üniversite taban puanları ve tavan puanlar 2017 yılına ait. 2018 yılı tercihlerden sonra belli olması bekleniyor. İşte Üniversite taban tavan puanları ve boş kontenjan bilgisi
ÖSYM, YKS kontenjan ve program kılavuzunu açıkladı ÖSYM tarafından, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Üniversite adayları için tercih 7-14 Ağustos'ta yapılabilecek.
Milyonlarca öğrenci üniversite tercihlerine hazırlanıyor. Hangi üniversiteye tercih yapacağını belirlemek isteyen adaylar, üniversitelerin taban puanlarını araştırıyor. ÖSYM 2017 yılı üniversitelere göre taban ve tavan puanları yayımlamıştı. Bu sene ilk defa TYT ile alınacak olan üniversiteler için taban ve tavan puanlar henüz belli değil.
DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE 80 BİN BOŞ KONTENJAN
Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Bu sayı devlet üniversitelerinde 80 bin 103, vakıflarda ise 37 bin 939 oldu.
857 BİN ADAY YERLEŞTİ
YKS’ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan 857 bin 240’ı lisans, önlisans ve açıköğretim programlarına yerleşti.
ÖSYM TERCİH KILAVUZU YAYIMLADI
2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
Adaylar,2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.
2018 üniversite taban ve tavan puanları ise seneye belli olacak. Adaylar 2017 puanlarına göre hareket ederek tercihte bulunacaklar. Bu puanlara en kolay ulaşmanın yolu ise YÖK ATLAS hizmeti. YÖK'ün adaylara sunduğu hizmette tüm detaylara ulaşabilirsiniz.