Umman Denizi'nde İran ve ABD gemileri arasında tehlikeli yakınlaşma

İran, Umman Denizi'nde Hürmüz Boğazı bölgesinde yürütülen bir tatbikat sırasında ABD'ye ait bir savaş gemisinin bölgeye tehlikeli şekilde yaklaştığını açıkladı.

[Karar]

İran donanmasının Umman Denizi'nde yürüttüğü bir tatbikat esnasında ABD'ye ait bir savaş gemisinin bölgeye yaklaşması üzerine İran tarafından uyarıldığı bildirildi.

Reuters'in İran Devrim Muhafızları'na yakın Tasnim ajansına dayandırdığı habere göre, uyarının ardından ABD gemisinin çekilmesiyle bölgede durum normale döndü.

"Amacımız İran'ın gücünü göstermek"

İranlı yetkililer, tatbikatın denizaltı, destroyer ve füze fırlatma denemelerini içerdiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, tatbikatın amacının “İran'ın gücünü göstermek olduğu” belirtildi.

İran, 12 Ocak'ta ABD donanmasına ait iki botun karasularına girmesi üzerine botlara el koymuş ve 10 mürettebatı gözaltına almıştı. Mürettebatın gözaltına alınma görüntülerinin yayınlanması ABD'nin tepkisine neden olmuştu. Gemiler ve personel ertesi gün serbest bırakılmıştı.

İran askerleri, ABD'li denizcileri böyle gözaltına almıştı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İran, ABD uçak gemisini İHA ile görüntüledi

Dünya Haberleri