Türkmenler'den Bayırbucak'ta Esed rejimine ağır darbe

Türkmenler, Bayırbucak bölgesinde başlatılan karşı saldırıda Rusya destekli rejim güçlerine ağır kayıplar verdirdi. Türkmendağı'ndaki bazı noktalarda kontrol yeniden sağlanırken 14 rejim askeri öldürüldü, çok sayıda ağır silah ve araç ele geçirildi.

Muhalifler, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda bazı noktaları ele geçirdi. 

Türkmen muhalif kaynaklarından alınan bilgiye göre, yaklaşık 15 gün önce kaybettikleri köyleri yeniden ele geçirmek için karşı saldırı yapan muhaliflerin, Kuruca, Sarraf, Kulcuk ve Karaman mevkilerinde ilerleme kaydettiği öğrenildi. 

Muhaliflerce 14 rejim askerinin öldürüldüğü, ağır silah ve askeri araç ele geçirildiği, bölgedeki çatışmaların ise devam ettiği belirtildi.

Muhalifler, son iki günde Karağlı çiftliği, Kuruca Köyü ve Başura Tepesi ile Karamanlı Köyü çevresini yeniden ele geçirdiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

PYD, muhaliflerin kontrolündeki Azez'de 4 köyü ele geçirdi
Türkmenler Bayırbucak'ta iki köyü geri aldı

Güncel Haberleri