Türkiye Bocce'de Avrupa Şampiyonu oldu

Ankara'da düzenlenen 10. Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası'nda takımlar finalinde İtalya'yı 2-1 yenen Türkiye, şampiyon oldu.

 

Kahramankazan Şehit Samet Cantürk Bocce Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 9 ülkeden 27 sporcu katıldı.

Türkiye'nin ilk kez takımlar Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı organizasyonda teklerde ise İtalya'dan Dominico Palumba şampiyon oldu.

SPORCULAR MADALYALARINI ALDI

Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını Uluslararası Bocce Konfederasyonu ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Onursal Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile Avrupa Konfederasyon Başkanı Bruno Casarini verdi.

Mutlu Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez altın madalyayı burada kazandıklarını dile getirdi.

"ŞAMPİYONLUK DIŞINDA BİR HEDEFİMİZ OLMAYACAK"

Bu başarıyla Bocce'de çıtayı bir seviye daha yükseltmiş olduklarını anlatan Türkmen, "Bundan sonra şampiyonluk dışında bir hedefimiz olmayacak. Dolayısıyla daha çok çalışacağız. Kadınlar Avrupa Şampiyonası var. Çok yakında İtalya'da yapılacak. Bu sporcularımız için de kürsüye çıkmayı değil, altın madalyayı hedeflememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BOCCE NEDİR?

Bocce’nin tarihi milattan binlerce yıl öncesine, Anadolu’ya dayanıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. O dönemlerde Anadolu’da Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı Bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, Bocce’nin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Atiba Hutchinson 1 yıllık sözleşme imzaladı
Terim'den transfer açıklaması

Spor Haberleri