Türkiye ABD'den 683 milyon dolarlık silah alıyor

ABD Savunma Bakanlığı, internet sitesinden yayınlandığı sözleşmeyle Türkiye'ye 683 milyon dolarlık silah satıldığını duyurdu. Silahların arasında 'sığınak delen' olarak bilinen bombalar da var.

ABD Savunma Bakanlığı, internet sitesinden yayınladığı sözleşmeyle Washington Yönetimi'nin Türkiye'ye 682 milyon 900 bin dolarlık silah sattığını duyurdu.

26 Şubat 2016 tarihli açıklamada, "Pennsylvania Irvine merkezli Ellwood National Force ile Texas Garland'daki General Dynamics Ordnance and Tactical Systems şirketlerine 'BLU-109 delici' bomba ve bileşenleri için 682 milyon 900 bin dolar tutarında sabit fiyatlı askeri satış ihalesi verildiği" belirtildi.

Beton sığınaklarını bile deliyor

‘Sığınak avcısı’ olarak bilinen ve yeraltında mesafe kat eden bomba siparişlerinin, tahmini olarak 31 Aralık 2020 gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

BLU-109 (Bomb Live Unit) bombaları, beton sığınaklar ve başkaca güçlendirilmiş yapıları parçaladıktan sonra patlıyor.

Pentagon'un 1985 yılında bu yana envanterinde bulunan BLU-109'lar, Irak veAfganistan'a da gönderildi. 

Bu bombalar, ABD’nin ordusunun yanı sıra Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İsrail, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri ordularında da bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD'den S. Arabistan'a 155 milyon dolarlık silah satışı

Güncel Haberleri