Türk Telekom sahasında Akın Çoap Yeşilgiresun'u 81-60 mağlup etti

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 23. hafta mücadelesinde Türk Telekom sahasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'u 81-69 yendi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 19. hafta maçında Türk Telekom, sahasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'u 81-69 yendi. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Türk Telekom, Haislip ve Wooside, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor ise Ivanov, Perkins ve Crocker ile sayılar bulurken, 5. dakika 14-12 konuk ekip lehine geçildi. Dış atışlarda Jenkins ile etkili olan rakibi karşısında Hosley-Jackson ikilisiyle sayılar üreten Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, ilk çeyreği 21-19 önde bitirdi.

Telekom devreye önde girdi

İki takımın da skor üretmekte zorlanarak girdiği ikinci periyotta Dulkys ve Can Özcan ile sayılar bulan konuk ekip, 15. dakikaya 25-22 üstün girdi. Savunmasını sertleştirerek rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Türk Telekom, Buckner ve Evren Büker'in basketleriyle 9-2'lik seri yakaladı ve 17. dakikada öne geçti: 31-27. Haislip'in üst üste attığı sayılarla üstünlüğünü sürdüren başkent temsilcisi, soyunma odasına 38-34 önde gitti.  

Fark açıldı

Üçüncü periyoda rakibine oranla daha iyi giren TürkTelekom, Harris'in sayılarıyla 23. dakika içinde farkı 7 sayıya çıkardı: 41-34. Perkins-Jackson ikilisinin etkili oyunlarıyla 6-0'lık seri yakalayan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, 25. dakikada farkı 1 sayıya (41-40) düşürdü. Harris ve Ermal Kurtoğlu'nun sayılarıyla rakibine 5-0'lık seriyle karşılık veren Ankara ekibi, 27. dakikada farkı 5 sayıya çıkardı: 46-40. Haislip ile hem pota altından hem de dış atışlardan sayılar üreten Türk Telekom, farkı biraz daha açtı ve çeyreği 55-46 üstün tamamladı.   

Türk Telekom, final periyodunun ilk bölümünde hücumda başarılı bir performans sergiledi. Haislip-Buckner ikilisinin basketleriyle farkın kapanmasına izin vermeyen başkent temsilcisi, 35. dakikaya 66-56 önde girdi. Crocker ve Jackson ile sayılar bulan rakibine Harris, Haislip ve Woodside ile karşılık veren Türk Telekom, 38. dakikayı 74-63 önde geçti ve karşılaşmadan 81-69 galip ayrıldı.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Darüşşafaka Doğuş deplasmada Ted Kolejliler'i 84-71 yendi
Fenerbahçe evinde Galatasaray Odeabank'ı 77-68 mağlup etti

Spor Haberleri