Türk basınının acı kaybı: Hasan Karakaya Medine'de Hakk'a yürüdü (Hasan Karakaya kimdir?)

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Türk basınının duayen ismi usta gazeteci Hasan Karakaya, geçirdiği kalp krizi sonucu Kutsal Topraklar'da Hakk'a yürüdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Hasan Karakaya, gezinin son durağı, Medine'de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Karakaya'ya ilk müdahale kaldığı otelde Cumhurbaşkanlığı sağlık ekiplerince yapıldı. Daha sonra tam teşekküllü Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hasan Karakaya'nın anısına:

Erdoğan ziyaretini erken bitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya'nın sağlık durumuyla yakından ilgilenirken, hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, Karakaya'nın vefatı üzerine, ziyaretini erken bitirerek, bugün öğlen saatlerinde Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Karakaya'nın cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde kullandığı özel uçak "TUR" ile İstanbul'a getirilecek. Cenazesi 1 Ocak'ta Fatih Camii'nden öğle namazını müteakip kaldırılacak.

Erdoğan'ı da derinden üzdü

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın kalp krizi neticesinde vefatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da derinden üzdü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, vefat haberini Karakaya'nın kaldırıldığı Kral Fahd Hastanesi'nde aldı.

Taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret için gittiği hastanede vefat haberini almasının ardından, Karakaya'nın eşi Aysel Karakaya ve Yeni Akit'in sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile birer telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti.

Hasan Karakaya kimdir?

Hasan Karakaya, 1954 yılında Manisa’da bir köyde doğmuştur. İlkokulu bitirdikten sonra İmam Hatip okuluna gitmek istedi ama gidemedi. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda okudu.

Bir çok gazetede çalıştı

Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Barış Gazetesi'nde de yazılar yazdı. Barış'tan sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün Gazetesi'ne geçti. Daha sonra da Başkent Gazetesi'ne geçti. Bir yıl sonra 22 yaşında yazı işleri müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra Milli Gazete’ye geçip 8 yıl orada çalıştı. Ardından 9 yıl da Türkiye Gazetesi'nde çalıştı. 1995 yılında da Vakit gazetesine geçti ve hala orada çalışmaktadır.

Akil insanlar heyetindeydi

Hasan Karakaya, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Ege Bölgesinden girmiştir. 

MEDİNE/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan: Hasan'sız kaldım!
Erdoğan'ın doktoru Serkan Topaloğlu Hasan Karakaya'nın son anlarını anlattı
Medine'de vefat eden Gazeteci Hasan Karakaya'nın son yazısı

Güncel Haberleri