TSK: 18 terörist daha öldürüldü, 1 asker şehit oldu

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürüdürülen operasyonlarda 18 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir asker de şehit oldu.

[Karar]

Türk Silahlı Kuvvetleri, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 18 PKK'lı teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Cizre'deki operasyonlar sırasında yaralanan bir askerin de hastanede şehit olduğu belirtildi.

Operasyonda 5. gün

Sokaklarda açıklan hendek ve barikatların kaldırılaması, şehirlerde saldırılarda bulunan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla binlerce özel eğitimli polis ve askerin katıldığı temizlik operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Operasyonların ilk 4 gününde 110 PKK'lının öldürüldüğünü açıklayan TSK'dan yeni bir açıklama geldi.

20 barikat kaldırıldı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Silopi'de teröristlerce hazırlanan 20 barikat kaldırıldı, tuzaklanan 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şanlıurfa'da, örgütten kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Suriye'den yasa dışı yollardan yurda girmeye çalışan bir terörist yakalandı.

Bugün 18 terörist öldürüldü

Silahlı Kuvvetler Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonların 5. gününde 18 terörist öldürüldüğünü belirtti.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 11, Silopi'de 1 ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 terörist etkisiz hale getirildi. 5 gündür sürdürülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı Cizre'de 80, Silopi'de 7'ye ulaştı.

Cizre'de acı haber

TSK, Şırnak'ın Cizre ilçesin sürdürülen operasyonlarda bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan açıklama

20 Aralık 2015 tarihinde saat 09.30'da Şırnak ili Cizre ilçesinde icra edilen operasyonlar kapsamında Bölücü Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir Kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Yaralanan Kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Manisalı şehit Erdoğan Kaya'nın baba ocağında yas var
Orgeneral Akar'dan Cizre ve Silopi'ye yerinde inceleme
Davutoğlu: Öz yönetim yok, milli yönetim var

Güncel Haberleri