Trabzonspor'da 3. Ersun Yanal dönemi

Yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başlayan Bordo-Mavili ekip ilk olarak teknik direktör sorununu çözdü. Antalyaspor yenilgisi sonrası Hami Mandıralı’yı gönderen Karadeniz temsilcisi, Ersun Yanal’la iki yıllık sözleşme imzaladı. Tecrübeli teknik adam böylece üçüncü kez Trabzonspor’un başına geçti.

[Karar]

Trabzonspor’da yılan hikayesine dönen teknik direktör arayışı Ersun Yanal’ın takımın başına getirilmesiyle sonlandı. Bordo-Mavili kulübün Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Yanal ile iki yıllığına anlaşıldığı belirtilirken, tecrübeli çalıştırıcının Karadeniz ekibinden 2016-2017 futbol sezonu için 1 milyon 450 bin euro, 20172018 futbol sezonu için de 1 milyon 800 bin euro alacağı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde Trabzon’a giderek takımla ilgili detaylı bilgiler alması beklenen Yanal’ın takıma yapılacak transferlerle alakalı da geniş bir rapor hazırlayacağı öğrenildi.

YENİ BİR SAYFA

Ersun Yanal’ın, Trabzonspor ile ilk tanışması 2007-2008 sezonunun 10. haftasında gerçekleşti. Yanal, o sezon 24 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak sezonu tamamlamış, 49 puan ile ligi 6. sırada tamamlamıştı.

2008-2009 sezonuna Ersun Yanal ile başlayan Bordo-Mavililer ligin 29. haftasında tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırdı. Şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan Karadeniz ekibinde ligin 29. haftasında deplasmanda Sivasspor’a 3-0 kaybedilen maçın ardından Yanal ile yollar ayrıldı. Yanal, 29 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi almıştı. Ersun Yanal takımı 53 puan ile 3. sırada bırakırken, yerine alt yapı antrenörü Ahmet Özen göreve getirildi. Karadeniz ekibi sezonu 65 puanla sezonu 3. sırada tamamladı.

USTA-YANAL İLK KEZ

2014-15 sezonunun 10. haftasında Trabzonspor’da ikinci kez görev yapmaya başlayan Ersun Yanal, 25 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi alarak sezonu ise 57 puan ile 5. sırada tamamladı. Yanal’ın sözleşmesi ise 3 Temmuz 2015 tarihinde 450 bin euro bedelle karşılıklı olarak feshedildi.

Muharrem Usta, Ersun Yanal’ın çalışacağı 4. başkan. Yanal, daha önceki dönemlerde Nuri Albayrak, Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile çalışmıştı.

ESKİ GÜVEN YOK

Trabzonajans.com Genel Direktörü aynı zamanda Trabzonspor Eski Medya Sorumlusu Altuğ Atalay, üçüncü Yanal dönemini KARAR'a değerlendirdi. İşte Atalay'ın görüşleri:

"Ersun Yanal’ın Trabzonspor’a üçüncü gelişi oldu. İlk gelişinde Sadri Şener yönetiminde çok ciddi katkıları olmuştu. 2010-2011 sezonunda yaşanan başarıda kendisinin düşündüğü oyuncular vardı, onları Trabzon’a dahil etti. Ondan sonra Trabzonspor başarılı oldu. Ersun Yanal önceki gelişinde ise belki de kendini Trabzonspor yoluyla gündeme tekrar taşımak amacı taşıyordu. O dönemde devamlılık konusunda eski Ersun Yanal’ın olmadığını gördük. Trabzon’a ve takıma az zaman ayırdığı konusunda eleştiriler vardı."

Trabzonajans.com Genel Direktörü ve Trabzonspor Eski Medya Sorumlusu Altuğ Atalay / FOTO: Sosyal Medya

KULÜP DAR BOĞAZDA

"Bir de son derece olumsuz şeylerin yaşandığı bir döneme denk gelmişti. Tüm bunlar birleşince kulüple yolları ayrıldı. Sonrasında ise Yanal, Lig TV’deki yorumlarında yönetimin ayrı bir hava kattığını belirtiyordu. Yönetim de Lucescu yoluyla seçimi almıştı ancak o olmayınca ibre tamamen Yanal’a dönmüştü. Ersun Yanal, eski hatalarını tekrarlamazsa başarılı olabilir. Ancak şu da gerçek ki kulüp dar boğazda. Takım tamamen dağıldı, UEFA’dan gelecek ceza bekleniyor. Yeni transfer bütçesi belli olacak ve hocanın istediği oyuncular olacak. 50 milyon euroluk transfer bütçesi olacak. Trabzonspor kamuoyunda %50 olumlu %50 olumsuz görüş var. Ancak hocaya eski güven yok. Ersun Yanal, Ersun Yanal gibi mesai harcarsa başarılı olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Trabzonspor-Kasımpaşa maçı muhtemel 11'leri

Spor Haberleri