Tokat'ta alkol ve uyuşturucuya karşı 'anne timi' projesi

Tokat’ta, alkol ve uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında sınıf annelerinden 'anne timi' kurularak eğitim çalışması yapıldı.

Yeşilay Cemiyeti Tokat Başkanlığı Koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği işbirliğinde uygulanan sınıf anneleri ’anne timi’ projesi sertifika töreni yapıldı. “Annelerimizle uyuşturucuya tokat atıyoruz, geleceğe güvenle bakıyoruz” sloganı ile düzenlenen proje kapsamında sınıf annelerine alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlayan çocukların erken tespit edilmesi ve bağımlılık oluşmadan engellenmesi, bağımlı bireylerin tedavisi için ise izlenecek yol haritası dile getirildi. Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Başhekimi Uzm. Dr. Müberra Kulu, sınıf annelerine deneyimlerini aktardı. Eğitim projesi kapsamında basına kapalı olan bölümde annelere uyuşturucu maddeler gösterilerek bilgi verildi. Yapılan eğitim çalışmalarının ardından eğitime katılan annelere sertifikaları takdim edildi.

'BAĞIMLI OLDUĞUNU 2 YIL SONRA FARKEDEN AİLELER VAR'

Projeyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeşilay Tokat Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları, anne timi eğitimin startını verdiklerini kaydetti. Orta okulların sınıf annelerinin tamamına uyuşturucuya karşı bilinçlendirebilmesi için eğitim verileceğini ifade eden Zülfüoğulları, “Bu eğitimdeki amacımız sınıf annelerimizin sadece sınıfın temel ihtiyaçları ile ilgilenen bir veli olmaktan öte sınıfın, okulun, okul çevresindeki değişikliklerin fark edebilecek kabiliyete sahip oldukları için emniyetle işbirliği ve iletişiminin güçlendirilmesi, anne olmaları nedeniyle çocuklarıyla özellikle 5-6-7-8. Sınıflardaki öğrenci anneleri arasındaki iletişimin etkili ve doğru bir iletişime dönüşmesi için iletişim teknikleri ve modelleri veriyoruz. Bir diğer önemli vurgulamak istediğimiz konuda sınıf annelerimizin çocukların üzerindeki değişimleri erkenden fark edebilmelerini istiyoruz. Çünkü en acı istatistiklerden birisi de bir bireyin çocuğunun bağımlı olduğunu 2 yıl sonra anlayabiliyor. İki yıl çok geç bir süre. Dolayısı ile ebeveynlerin çocukların üzerindeki değişimin erkenden fark edebilmesi bağımlı olmadan bağımlı olmalarını engellemesi daha önemli. Bağımlı olmadan daha önce bağımlılığa giden yolu kesmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Toplumda ’benim çocuğum yapmaz’ şeklinde yanlış bir kanaatin var olduğunu belirten Zülfüoğulları, “Bu kanaatin ihmali sonucu aileler ileride acı tecrübelerle karşılaştığını görüyoruz. Dolayısı ile benim çocuğum yapmazı artık hiçbir anne dememeli, çocuğu ile nasıl doğru iletişim kuracağını bilmeli. Çocuğundaki değişiklikleri erkenden fark edebilmeli. Sınıf annesi olmasından dolayı da sınıfta ve okul çevresindeki bu kapsamda tehdit edici farklılaşmalarla ilgili olarak müdürlüğümüzle erkenden işbirliği içerisine girmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

TOKAT/İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Edirne'de yürek sızlatan manzara: Bonzai kullanan genç, merdivenlere yığıldı

Güncel Haberleri