TİGEM 300 koyun ve maaş başvurusu nasıl yapılır? 3 adımda anlatımlı 300 koyun başvurusu

Tarım Bakanlığı köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği vereceğini açıkladı bütün köyüne dönmek isteyen çiftçiler ise projenin detaylarını öğrenmeye koyuldu. Herkes 300 koyun ve maaş kimlere verilecek bunu merak ediyordu. Projenin artık fiilen başvuruları başladı ve şartlar da tamamen belli oldu. Şartları karşılayan herkes 300 koyun ve maaş desteği alarak köyünde çiftçiliğe devam edebilecek. Öncelikle TİGEM 300 koyun ve maaş başvurusu nasıl yapılır bunu sizlere anlatacak ve bütün detaylarını vereceğiz. Bu şartları sağlayan herkes TİGEM 300 koyun başvuru için resmi sayfadan başvuru yapabilecekler.

Tarım Bakanlığı köüye dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği vereceğini açıkladı. Köyünü terk eden bütün çiftçiler için bir umut kapısı açıldı. Şimdi herkes 300 koyun ve maaş başvurusu nasıl yapılır bunu araştırıyor. Biz de haberimizde adım adım TİGEM 300 koyun ve maaş başvurusu nasıl yapılır bunu açıkladık. Sizler de TİGEM'in resmi sayfasına girerek 300 koyun ve maaş desteği için başvuru yapabilirsiniz. 

TİGEM 300 KOYUN VE MAAŞ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

1.ADIM

TİGEM'in resmi sayfasında aşağıdaki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda 300 koyun projesine tıklayın. 

2.ADIM

2. adımda ise aşağıdaki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda eğer kayıtlı değilseniz blgilerinizi girerek kayıtlı olmanız eğer kayıtlı iseniz bilgilerinizi girerek giriş yapmanız gerekiyor.

3.ADIM

Bu adımda ise eğer kayıtlı değilseniz Yeni Yetiştirici Kaydı oluşturmanız gerekiyor. Karşınıza aşğıdaki gibi bir ekran açılıyor.  Bu ekranda gerekli bilgileri yazdıktan sonra kayıt olup başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu kadar basit. Sadece 3 adımda 300 koyun ve maaş desteği için başvuru yapabilirsiniz. 

 

Başvuru sayfasına gitmek için tıklayınız.

DİŞİ HAYVAN VARLIĞINI ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞILACAK

Üreticilerin elinde bulunan fazla sayıdaki dişi kuzuyu kesime göndermesinin önüne geçmek isteyen TİGEM, bu şekilde damızlık dişileri üretime kazandırmayı amaçlayacak. Damızlık sayısındaki artış ile birlikte koyun popülasyonu artış eğilimi gösterecek.

300 KOYUN PROJESİ İLE TİGEM'İN ÜZERİNDEKİ YÜK KALKACAK

TİGEM'in kendi işletmelerinde 250 küçükbaşa 1 sözleşmeli işçiyi görevlendirmesi, bakım ve besleme maliyeti gibi koşullar dolayısıyla satış maliyetini arttırmaktayıdı. TİGEM, 300 koyun projesi ile aynı işin kırsal bölgelerde mera şartlarında yapılması sayesinde hem işletme giderleri hem de satış maliyetini düşürmüş olacak.

ÜRETİCİNİN MADDİ DESTEĞİ ZİRAAT BANKASI'NDAN GELECEK

Tigem, Ziraat Bankası aracılığı ile;

Sözleşme imzalayacağı yetiştiriciye 300 başa kadar küçükbaş hayvanı ücreti karşılığında satacak.

Bakım, besleme ve hayvan sağlığı masrafları için avans verecek.

Tigem, doğacak kuzuların alımını garanti edecek ve taban alım fiyatını önceden belirleyecek.

Ziraat Bankası aracılığı ile üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedelini avans olarak verecek.

HAYVANIN SÜTÜ VE YÜNÜ ÜRETİCİNİN OLACAK

Proje devam ederken üreticinin elde edeceği yün ve süt kendisinde kalacak. TİGEM aynı zamanda sözleşme imzalayacağı yetiştiricilere kendi işletmelerinde eğitim verecek. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak ve masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Alınan dişi kuzularla üretim zinciri büyüyerek devam edecek. Üretici hayvanlara TARSİM sigortalarını yaptıracak.

ÜRETİCİ BAŞINA 300 BAŞA KADAR HAYVAN VERİLECEK

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvan verilecek. Bu şekilde 8 yıllık proje kapsamında dişi sayısı toplam 5.000.000 baş ve yaklaşık 3.250.000 baş erkek kesimiyle 52.300 ton et üretimi, gerçekleştirilecek.

KÖYE GERİ DÖNÜŞ PROJESİ

Ziraat Bankasının çiftçilere verdiği desteklere Bakanlık olarak kendilerinin de sahip çıkacağına dikkati çeken Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Biz destek vereceğiz. 300 koyun Ziraat Bankasının, yani Hükümetimizin desteklediği, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın desteklediği ama Tarım Bakanlığının da onlara destek çıkacağı çok önemli proje olacaktır. Artık hiçbir zaman bizim üreticimiz yalnız kalmayacaktır. Bunlar bizim ailemiz olacak. Üretici ailelerimiz olacak. Biz bunlara asgari ücretlerini de vereceğiz. Bunların sigortalarını da yaptırtacağız. Bunların ilaç paralarını da vereceğiz. Bunların yem paralarını da vereceğiz. Tabii ki onların kazanmaları bizim kazanmamızdır. Hayvan sayısının artması ithalatı etkileyecek ve önleyecek en önemli etkenlerin başında gelmektedir."

HERKESE BEDAVA KOYUN VERİLMEYECEK

Proje kapsamında herkese koyun verileceği gibi bir yanlış anlaşılmanın olduğunu da kaydeden Fakıbaba, “Bu proje herkese bedava koyun verilecek anlamına gelmiyor. Bizim düşüncemiz de ‘Herkese koyun verelim’ değil.'' dedi.

300 KOYUN İÇİN ARANACAK ŞARTLAR

Bakan Fakıbaba projeden faydalanacak ailelerde aranacak şartları ise şu sözlerle açıkladı;

''Merası olacak, barınağı olacak, bu işle iştigal etmiş olacak, kredibilitesi olacak. Herkese vereceğiz diye bir kaide yok. Bizim amacımız anaç hayvan sayısını artırarak, hayvan sürümüzün sayısını artırmaktır. Burada hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bunu yapacağız. Bizim amacımız, şu anda 45 milyon olan küçükbaş hayvan sayısını istediğimiz seviyeye getirmek, 16 milyon olan büyükbaş sayımızı da bir seviyeye getirmek. Bunu için de bu işi bilen, yapan, bu işle iştigal eden, ahırı olan kişilere destek vereceğiz”

250 KÖY PROJESİ

Bakan Fakıbaba, 1 milyona yakın düveyi çiftçilere dağıtacaklarını aktararak, "Hem içeriden hem dışarıdan bunu sağlayacağız. Yani kimse zannetmesin ki fiyatlar artacak. Arttığı zaman hemen ithalata geçeriz. Anayı ithal edeceğiz ama bizim ilk görevimiz içeride, gerçekten bu üreticilerimizin ellerindeki malları alıp onları daha fazla geliştirmek ve zengin etmektir. Bu bağlamda inşallah Türkiye üreticisinin önü açık. Aynı şeyi tarımda da düşünüyoruz. 250 Köy Projesinden bahsettik. Çiftçimiz diyor ki, 'Şu ürünüm çok fazla bana destek ver.' Ürünün fazlaysa niye bu ekimi yaptın? Ürün üretimi planlamasında bir hata var. 250 köyle biz bu planlamayı düzenleyeceğiz. Yani talebe göre arzı ortaya koyacağız. Kim ne talep ediyor, o kadar üreteceğiz. O zaman fazlasını ihraç edebileceğimiz bir şekle dönüştüreceğiz. Bunlar basit gibi görülüyor ama inanın Türkiye'nin önünü açacak önemli projeler olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bakan Fakıbaba: 300 koyun projesinde çiftçinin ahır ve merası olacak
300 koyun proje başvuruları başladı
300 koyun ve maaş projesine başvuru nasıl başvuru yapılır? 300 koyun ve maaş TİGEM başvuru paneli

Ekonomi Haberleri