THY'nin 6'ncı personeli de serbest

Afrika ülkesi Mali'ni başkentinde 170 kişiyle beraber rehin alınan 7 kişilik THY personelinden bir sevindirici haber daha. 2'ye düşen rehinelerden birisi daha kurtuldu.

Mali'deki Radisson Otel'de teröristler tarafından rehin alınan 200'ye yakın kişiden 7'sinin THY çalışanı Türkler olduğu açıklanmıştı. THY, 5 personelin serbest bırakıldığını duyurdu. İlerleyen saatlerde bir THY personeli daha serbest kaldı. Böylece kurtulan THY personeli sayısı 6'ya yükseldi.

Oteldeki THY personelinin isimleri

Otelde rehin kalan iki personelin pilotlar İsmail Yerli ve Sadık Murat Arat olduğu belirtilmişti. Rehin iki pilottan biri serbest bırakıldı. Oteldeki THY personelinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca ve Murat Gündüz olduğu, 7'inci kişinin THY'nin Bomoko temsilcisi öğrenildi.  

THY'den açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını bildirmişti.

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Kurtulan personel büyükelçilikte

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi. 

Askerler lobiden rehineleri böyle kurtardı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Büyükelçi Şekeroğlu: Türkler saldırganlarla karşılaşmadı
Mali'de rehin alınan 6 THY personeli kurtuldu
Mali'de otel basan teröristler 18 kişiyi öldürdü

Dünya Haberleri