Terör örgütü IŞİD, Rusya ve ABD'ye cihat ilan etti

Terör örgütü IŞİD, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları Rusya ve ABD vatandaşlarına karşı cihadı başlatmaya çağırdı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) sözcüsü Ebu Muhammed Adnani, yayınladığı ses kaydıyla dünya çapında Müslüman gençlere, Rus ve Amerikalıların Ortadoğu'daki "haçlı seferine" karşı "cihada" çağırdı.

Reuters'in haberine göre, terör örgütü IŞİD'in sözcüsü Abu Muhammed al-Adnani, tüm dünyadaki İslami gençliği, Müslümanlara karşı 'Haçlı Seferleri düzenleyen' Rus ve Amerikalılara karşı cihadı başlatmaya çağırdı. 

Rusya parlamentosunun üst kanadı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın IŞİD'le mücadele için askeri yardım talep etmesinin ardından 30 Eylül'de Rus askerinin ülke dışına gönderilmesini onaylamıştı.

Hacı Mutaz'ın ölümü doğrulandı

Mesajda ayrıca IŞİD’in iki numaralı ismi Hacı Mutaz’ın ölümü doğrulandı. Adnani, asıl adı Fadıl Ahmed Hayali olan IŞİD üyesinin “ölümünün ardından geride ABD ve müttefikleriyle savaşacak kahramanlar bıraktığını” söyledi.

ABD, Ağustos ayı ortasında Mutaz’ın öldürüldüğünü açıklamıştı. Beyaz Saray, “Hayali’nin ölümü, IŞİD’in finans, medya, operasyon ve lojistik gücü üzerindeki etkisini düşünürsek, örgütün gücünü azaltacaktır” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD: Silahları YPG'ye değil Suriyeli Araplara veriyoruz

Dünya Haberleri