Tendürek Dağı'nda şehit düşen 10 şehitten 2'si için cenaze töreni düzenlendi

Tendürek'te PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olanlar için Erzurum'da tören düzenlendi. Törene Başbakan Yıldırım ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ağrı'da düzenlenecek cenaze töreni için bu şehre gitti.

Ağrı'nın Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Adem Akatay ve Jandarma Er Ahmet Tezcan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Başbakan Binali Yıldırım, şehit cenazelerinin uğurlama törenine katılmak üzere Ana uçağı ile Erzurum askeri havalimanına geldi. Başbakan Yıldırım'ı Erzurum'da Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı.

BAŞBAKAN ERZURUM'DA

Erzurum Askeri Havaalanında düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri eski Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Milletvekilleri Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve İlçe kaymakamları ve belediye başkanları karşıladı.

Tendürek dağında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Adem Akatay'ın cenazesi Tokat'a, Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenazesi ise Manisa'ya gönderildi.

Başbakan Binali Yıldırım Erzurum'da cenaze törenine katıldı / FOTO: AA

BAKAN SOYLU DOĞUBAYAZIT'TA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hain saldırının yaşandığı Ağrı'ya gitti. Saat 16.00 sıralarında uçakla geldiği Ahmed-i Hani Havaalanı'nda Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Soylu, buradan karayoluyla 9'u güvenlik görevlisi 10 kişinin hayatını kaybettiği Doğubayazıt ilçesine geçti.

KORUCULARA HAİN SALDIRI

Ağrı'da Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çatışma çıkmıştı. Çatışmada, 7 korucu, 2 asker ve 1 emekli köy korucusu şehit edilmişti. Şehit düşen köy korucuları Abdulhadi İsmailogulları, Ahmet Demir, Adem Demir, Mehmet Demir, Muhsin Zerek, Engin Zerek ve Mehmet Bakındı'nın Adli Tıp kurumundaki otopsilerinin devam ettiği ve otopsilerinin ardından Doğubayazıt'a gönderileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Başbakan: Terörle mücadelede geri adım yok
Bakan Soylu Ağrı Tendürek Dağı'na çıkarken zırhlı araç teklifini geri çevirdi
Ağrı Tendürek'te neler oluyor? Mete Yarar yorumladı | Son dakika haberleri

Güncel Haberleri