Zoom uygulamasına Türkçe dil desteği nihayet geldi

Koronavirüs salgını döneminde 1,5 yıl boyunca uygulanan uzaktan eğitimde kullanılan Zoom programı, 30 Kasım 2021 itibarıyla resmen Türkçe oldu. Program, bulunduğunuz konumu algılayarak otomatik olarak Türkçe dil seçeneğini tercih ediyor. Ayrıca dil deiştirmek de mümkün. İşte, Zoom Türkçe ayarları...

Zoom Türkçe çevirme artık gerek kalmadı. Zira, son güncellemeyle birlikte mobilde ve masaüstünde dil seçeneği otomatik olarak bulunduğunuz ülkeye göre yapılıyor. Türkçe desteği de gelen Zoom, hem mobilde hem de masaüstünde kullanılabiliyor.

ZOOM TÜRKÇE DİL DESTEĞİ VAR MI?

Zoom, 30 Kasım 2021 tarihinden itibaren Türkçe dil desteği sunmaya başladığını duyurdu.

Video iletişim alanında her türlü kullanıcı ihtiyacına yönelik yenilikçi çözümleri ile dikkat çeken Zoom, platformunu sunduğu yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Zoom, son olarak eklediği Türkçe dil desteği ile Türk kullanıcılar için platform deneyimini geliştirme konusunda önemli bir adım atmış oldu.

Türkçe; Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Vietnamca ile platformun desteklediği 13. dil oldu. Bununla birlikte Zoom, Türkçe dil desteğini yardım merkezi ve web sitesine de ekledi.

ZOOM TÜRKÇE DİLE NASIL ÇEVRİLİR?

Bilgisayarda Zoom programını Türkçe yapmak için şu talimatları uygulayın:

* Masaüstünüzün sol alt tarafında, Windows Başlat düğmesini tıklayın

* Yakınlaştır klasörünü bulun ve ardından uygulamayı başlatmak için Yakınlaştır'a tıklayın

* Windows görev çubuğunuzun sağ alt kısmındaki bildirim tepsisi simgesine ^ tıklayın

* Bildirim tepsisindeki Yakınlaştır simgesini sağ tıklayın

* Dil Değiştir'in üzerine gelin

* İstediğiniz dili seçin

* Zoom uygulaması yeniden başlatılacak ve oturum açtıysanız açmanız veya tekrar oturum açmanız gerekecektir

Android mobil uygulamasında Zoom programını Türkçe diline çevirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

* Cihazınızda Ayarlar'ı açın

* Dil ve Giriş'e dokunun

* Yeni dile dokunun

* Uygulama otomatik olarak yeni dili kullanacaktır.

iPhone mobil uygulamasında Zoom programını Türkçe diline çevirmek için bunları yapın:

* iOS cihazınızda Ayarlar'ı açın

* Aşağı kaydırın ve Genel'e dokunun

* Aşağı kaydırın ve Dil ve Bölge'ye dokunun

* iPhone/iPad Dili'ne dokunun

* İstediğiniz dile dokunun.

* Cihazınızın dili artık değiştirilmiştir. Yeniden başlattıktan sonra Zoom yeni dili kullanacaktır.

Uzaktan eğitimde hâlâ en çok kullanılan görüntülü görüşme uygulaması olan Zoom, bulunduğunuz konumu otomatik algılayarak Türkçe dil seçeneğini tercih ediyor.

Zoom Video Communications EMEA Kıdemli Müdürü Emrah Aydın, "Türkiye'deki kullanıcıların uzun zamandır Zoom'a gösterdiği ilgiden son derece memnunuz. Özellikle pandemi etkisi ile hem bireysel hem de kurumsal tarafta Türk kullanıcılarımızın sayısı ciddi bir şekilde arttı. Bu dönemde Türkiye, kullanıcı bazında dünyada en hızlı büyüyen 5 ülkeden biri oldu.

Zoom'a ve sunduğumuz yeni özelliklere Türk kullanıcıların 2021 yılında da hem bireysel hem de kurumsal alanda ilgisi artarak devam ediyor. Platformumuza eklediğimiz Türkçe dil desteğinin, Türk kullanıcıların Zoom deneyimini daha konforlu hale getireceğini düşünüyoruz" dedi.

ZOOM NEDİR?

ABD'nin Kaliforniya kentinde 21 Nisan 2011 tarihinde kurulan teknoloji şirketi Zoom; telekonferans, uzaktan çalışma, uzaktan eğitim ve sosyal ilişkiler için görüntülü telefon ve online sohbet hizmeti sağlıyor. 2020'nin başlarından itibaren koronavirüs salgın nedeniyle uygulanan karantina nedeniyle artan uzaktan eğitim ve evden çalışma dolayısıyla Zoom'un kullanımı arttı. Şirket işgücünün büyük bir kısmı Çin'de bulunuyor.

CANLI DERS UYGULAMASI ZOOM NASIL YÜKLENİR?

Eğitimlerine internet üzerinden uzaktan devam eden öğrenciler, öğretmenleriyle Zoom programı aracılığıyla sesli ve görüntülü iletişim kuruyor ve canlı derslere katılım sağlıyor.

Zoom nasıl indirilir: Canlı ders açabilmek veya izleyebilmek için uygulamayı Google Play Store, Apple Store veya Microsoft Store üzerinden indirerek ücretsiz kayıt olmak gerekiyor.

ZOOM ÜCRETLİ Mİ?

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan kullanılabilen görüntülü görüşme uygulaması Zoom, 40 dakika boyunca ücretsiz olarak kullanılıyor. 40 dakikalık süre dolunca, görüntülü görüşme otomatik olarak sona eriyor. Fakat yeniden 40 dakikalık görüşme başlatarak toplantıya veya canlı derse kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün. Görüntülü görüşme sayısında sınır bulunmuyor, istediğiniz kadar Zoom görüşmesi/toplantısı başlatabilirsiniz.

Ücretli versiyonu satın almanız durumunda, süre sınırlaması olmadan Zoom uygulamasını kullanabilirsiniz.

ZOOM NASIL KULLANILIR?

Zoom'da canlı ders açabilmek veya izleyebilmek için öncelikle uygulamayı indirmelisiniz. Uygulamayı indirdikten sonra 'Katıl (New Meeting)' ile yeni bir ders açabilirsiniz. Buraya tıkladıktan sonra size verilen 'Katıl ID (Meeting ID)' numarasını, derse katılmasını istediğiniz kişilere vermelisiniz. 'Toplantı Başlat (Start Meeting)' tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencilerle derse başlayabilirsiniz.

Öğrencilerin, sadece verilen ID numarası ile canlı derse katılabileceğini unutmayın.

TOPLANTIDAN KAÇMAK İSTEYENLERE ÖZEL EKLENTİ

New York'ta yaşayan sanatçı Sam Lavigne, uzun Zoom toplantılarından 'kaçabilmek' için uygulama içinde kullanılabilen bir dizi sahte ses efektli eklenti geliştirdi.

Eklentide havlayan köpekler, inşaat sesleri, ağlayan bebekler ve hatta kesik kesik giden sesler ve istenmeyen yankılar gibi efektler arasından seçim yapılabiliyor.

Zoom Escaper'daki efektleri kullanmak için sesi zoomescaper.com web sitesi üzerinden yönlendiren VB-Audio adlı ücretsiz bir ses yazılımını indirdikten sonra Zoom'daki ses girişini mikrofondan VB Audio'ya değiştirmek yeterli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Google kendimi şanslı hissediyorum butonu nedir, ne işe yarıyor?
iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları
Twitter mavi tik alma şartları güncellendi: İşte başvuru formu

Teknoloji Haberleri