Google'ın eğlence kilidini bu şifrelerle açın

İnternet arama motorları arasında en bilineni ve en sık kullanılanı olan Google, birçok özelliğe sahip. Google'ın eğlenceli özellikleri arasında, arama bölümüne ilgili ifadeler yazınca ortaya çıkardığı birtakım etkilikler geliyor. Peki, Google'a hangi gizli şifreleri yazınca neler oluyor? İşte, Google'ın keyifli şifreleri...

Dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkesin erişebileceği ve yararlanabileceği hale getirme misyonunu üstlenen Google şirketi, eleman alımı konusunda sınav sonuçlarını, mezuniyet derecesini ve hatta üniversiteden mezun olup olmamayı 'değersiz kriterler' olarak görüyor. Dakikada yaklaşık iki milyon arama yapılan Google arama motoruna bazı kelimeler yazıldığında kullanıcı karşısına eğlenceli sonuçlar çıkarıyor.

GOOGLE'IN GİZLİ ŞİFRELERİ

1- Dünya üzerindeki en şirin insanı görmek için Google'a 'Who is the Cutest?' yazıp kendimi şanslı hissediyorum butonuna tıklamanız yeterli.

2- İzin verin Google Translate sizin için bir beatbox dinletisi sunsun.

Google Çeviri’ye 'pv kkk pkkk pvpvpv ppkk pddd bschk bschk pv zk pv bschk pv pv pv bschk bschk bschk kkkkkkkkkk bschk bsch' harflerini yazarak çevrilme dilini Çekçe seçip dinleme butonuna basarsanız bir Beatbox parçasıyla karşılaşırsınız

3- Google arama moturuna 'zerg rush' yazarsanız bir anda ekrana '0' lar çıkacak ve Google ekranındaki her şeyi yemeye başlayacak.

4- Eğer Google'a 'Do a Barrel Roll' yazarsanız sayfanın takla atıp yeniden eski haline döndüğünü görürsünüz. Uçağın ekseni üzerinde tam bir devir yapması anlamına gelen bu kelimeler, internette arama yaparken sanki bir savaş uçağındaymış hissi verir.

5- Google'a 'Atari Breakout' yazıp kendimi şanslı hissediyorum butonuna tıklarsanız 70'li yılların sevilen atari oyunu Atari Breakout'u oynayabilirsiniz.

6- Google'a 'Ewmew Fudd Google' yazıp aratırsanız Google, Ewmew Fudd gibi konuşmaya başlıyor.

7- Google'da 'Askew' veya 'tilt' aramalarını yaptığınızda, sayfanın biraz yana yattığını fark edersiniz.

8- Google'a 'Google Pirate' yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basarsanız Google korsan dilinde konuşmaya başlar.

9- Google arama motoruna 'Let it snow' yani 'kar yağdır' yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu üzerinden arama gerçekleştirdiğinizde ekranınıza karlar yağıyor.

10- Google'ı 1998 yılındaki ilk hali ile kullanmak isterseniz 'Google in 1998' yazın ve aratın.

11- Google'ı yerçekimine kaptırmak için 'Google gravity' yazın ve 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' düğmesine basın. İsterseniz mouse ile bu öğe yığınlarıyla oynayabilirsiniz.

12- 'Kendini sonsuz olarak tekrar etme' anlamına gelen 'Recursion' sözcüğünü arattığınızda, Google aynı aramayı yapmanızı öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Google Chrome 8 yıl sonra logosunu güncelledi
Cüzdan kaybetmek tarihe karışıyor
Instagram kullanıcılarına sürpriz: Mesajlara yeni özellik

Teknoloji Haberleri