Aynı zamanda sinyalleri nasıl tanıyacağınızı da bilmeniz gerekebilir. Buna göre bir şeylerin yanlış olduğundan şüphelenmenize neden olabilir. Bugün bu nedenle, milyonlarca kişinin yaygın olarak kullandığı sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından gönderilmiş gibi görünen bazı iletişimlere karşı neden dikkatli olunması gerektiğini açıklayarak devam ediyoruz. Bunun için dikkatli olmanız gerekir çünkü bu mesaj en deneyimli ve dikkatli kullanıcıları bile kolaylıkla aldatabiliyor. Ne olduğunu ve kendimizi nasıl savunacağımızı birlikte öğrenelim.
KÖTÜ AMAÇLI KOPYALAMA İŞLEMİ
Her şeyden önce, böyle durumlarda olan her şeyin WhatsApp'ın kendi sorumluluğunda olmadığını açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Aslında, Airbnb örneğinde gördüğümüz gibi, kötü kişiler genellikle bu çok ünlü markaların adını belirli bir amaçla kullanırlar. İnsanların gönderdikleri kötü amaçlı materyale tıklamalarını sağlamak için grafiklerini ve ara yüzlerini kopyalarlar.
Çoğu zaman, bu olduğunda, hizmet sağlayıcılar bunun farkındadır ve web sitelerinde durumu açıklayan kısa basın bültenleri yayınlar. Bu nedenle, potansiyel olarak tehlikeli dosyaları açmadan önce, benzer iletişimlerin olup olmadığını görmek için resmi sayfaları ziyaret etmek en iyisidir. Alternatif olarak, az önce aldığınız şeyin niteliğini öğrenmek için bir operatörle de arama yapabilirsiniz.
DİKKATLİ OLUN E-POSTA VEYA WHATSAPP YOLUYLA DOLANDIRILABİLİRSİNİZ!
Şimdi bu aldatmacanın dinamiklerini açıklayarak ayrıntılarına geçelim. Gelen kutumuzu kontrol ederek çok dikkatli olmalıyız çünkü e-posta yoluyla bir WhatsApp bağlantısı almanın ciddi sonuçları olabilir.
Genellikle bu e-posta güvenli bir adresten geldiği için spam olarak sınıflandırılmaz. İçerisine girip, tıklandığında bir isteğe "rıza göstermemizin" istendiği başka bir sayfaya yönlendiren bir oynat düğmesi vardır. Bunu yaptığımızda, önce bir abonelik için kaydoluruz. Aynı zamanda spam ile dolup taşıyoruz ve kötü amaçlı yazılımlarla "enfekte oluyoruz". Bu hem verilerimizi hem de sonuç olarak paramızı da alabilir.