E-postanıza Gelen WhatsApp Bağlantısına Dikkat! Bir Tıkla Hem Paranızı Hem de Verilerinizi Çalabilirler

Birçok kişi internette gezinirken karşısına çıkan tuzakların farkında değil. Aslında bazı siteler aynı zamanda posta kutusu ve sosyal medya gibi "kişisel" alanlarımız, üçüncü şahıslar tarafından bize karşı kullanılabilir. Hepimiz aleyhimize kurulmuş bu tuzaklara düşebiliriz, ancak kendinizi bu dolandırıcıların gelişimi hakkında sürekli olarak bilgilendirmek, onlardan kaçınmanın iyi yolu olabilir...

Aynı zamanda sinyalleri nasıl tanıyacağınızı da bilmeniz gerekebilir. Buna göre bir şeylerin yanlış olduğundan şüphelenmenize neden olabilir. Bugün bu nedenle, milyonlarca kişinin yaygın olarak kullandığı sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından gönderilmiş gibi görünen bazı iletişimlere karşı neden dikkatli olunması gerektiğini açıklayarak devam ediyoruz. Bunun için dikkatli olmanız gerekir çünkü bu mesaj en deneyimli ve dikkatli kullanıcıları bile kolaylıkla aldatabiliyor. Ne olduğunu ve kendimizi nasıl savunacağımızı birlikte öğrenelim.

KÖTÜ AMAÇLI KOPYALAMA İŞLEMİ

Her şeyden önce, böyle durumlarda olan her şeyin WhatsApp'ın kendi sorumluluğunda olmadığını açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Aslında, Airbnb örneğinde gördüğümüz gibi, kötü kişiler genellikle bu çok ünlü markaların adını belirli bir amaçla kullanırlar. İnsanların gönderdikleri kötü amaçlı materyale tıklamalarını sağlamak için grafiklerini ve ara yüzlerini kopyalarlar.

Çoğu zaman, bu olduğunda, hizmet sağlayıcılar bunun farkındadır ve web sitelerinde durumu açıklayan kısa basın bültenleri yayınlar. Bu nedenle, potansiyel olarak tehlikeli dosyaları açmadan önce, benzer iletişimlerin olup olmadığını görmek için resmi sayfaları ziyaret etmek en iyisidir. Alternatif olarak, az önce aldığınız şeyin niteliğini öğrenmek için bir operatörle de arama yapabilirsiniz.

DİKKATLİ OLUN E-POSTA VEYA WHATSAPP YOLUYLA DOLANDIRILABİLİRSİNİZ!

Şimdi bu aldatmacanın dinamiklerini açıklayarak ayrıntılarına geçelim. Gelen kutumuzu kontrol ederek çok dikkatli olmalıyız çünkü e-posta yoluyla bir WhatsApp bağlantısı almanın ciddi sonuçları olabilir.

Genellikle bu e-posta güvenli bir adresten geldiği için spam olarak sınıflandırılmaz. İçerisine girip, tıklandığında bir isteğe "rıza göstermemizin" istendiği başka bir sayfaya yönlendiren bir oynat düğmesi vardır. Bunu yaptığımızda, önce bir abonelik için kaydoluruz. Aynı zamanda spam ile dolup taşıyoruz ve kötü amaçlı yazılımlarla "enfekte oluyoruz". Bu hem verilerimizi hem de sonuç olarak paramızı da alabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Google Play'de casus yazılım temizliği! Android telefonlarda Namaz vakti, QR kod okuyucu dahil birçok uygulamadan casus çıktı

Teknoloji Haberleri