Dünyaca ünlü 70'ten fazla astronot Türkiye'ye geliyor

Türkiye, Uzay Kaşifleri Derneği tarafından düzenlenen Planetary Congress etkinliğine ev sahipliği yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, etkinlik kapsamında 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotu 5 gün boyunca ağırlayacaklarını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ve Uzay Kaşifleri Derneği (Association of Space Explorers - ASE) işbirliğiyle düzenlenen Planetary Congress etkinliğine ev sahipliği yapacağını açıkladı. Etkinlik kapsamında Türkiye, 25-29 Eylül tarihleri arasında 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotu ağırlayacak.

UZAY MERAKLILARI GUHEM'DE BİR ARAYA GELECEK

Bakan Kacır, GUHEM'deki kongrede uzay meraklılarını bir araya getireceklerini belirtti. Türkiye'nin 5 gün boyunca dünyaca ünlü astronotları ağırlayacağını vurgulayan Kacır, Planetary Congress etkinliği için Türkiye'nin seçilmesinin Milli Uzay Programı'nın başarısını kanıtladığını ifade etti. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri ve geleceğin uzay yolcularının aralarından çıkabileceğini vurgulayan Kacır, gençlerimize ve uzaya ilgi duyan milletimize her zaman desteklerini sunacaklarını belirtti.

TÜRKİYE'NİN UZAY VİZYONU ORTAYA KONULACAK

Kacır, Türkiye'nin Milli Uzay Programı doğrultusunda uzaya dair gelecek vizyonunu ortaya koyduğunu vurguladı. Türkiye'nin uzay alanındaki yetkinliklerini daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade eden Kacır, uydu geliştirme, pazarlama faaliyetleri, nano ve mikro uydu teknolojileri ile AR-GE ve ürün geliştirme çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirtti.

GUHEM'DE ULUSLARARASI DEV BULUŞMA

GUHEM'deki kongre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle organize edilecek. Etkinlik kapsamında GUHEM ve Bursa Business School organizasyonuyla kente gelecek 70'ten fazla astronot, 25-29 Eylül tarihleri arasında birbirinden önemli etkinliklere katılacak. Kongrede, uzay çalışmalarında adını duyurmuş dünyaca ünlü astronotlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar.

KONGRENİN ANA TEMASI "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında gerçekleştirilecek kongrenin teması "İstikbal Göklerdedir" olarak belirlendi. Türkiye'nin uzayla ilgili yapacağı teknik oturumların yanı sıra bilim ve toplum etkinlikleri, seminerler, söyleşiler ve çevrimiçi platformlarda öğrenci buluşmaları gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

ASTRONOTLAR, ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

GUHEM'i ziyaret edecek astronotlar, "Bilim-Toplum" etkinlikleri kapsamında vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya gelecekler. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kongrenin gençlerin uzay ve havacılık alanındaki farkındalıklarını artırmada büyük önem taşıdığını belirtti ve kongrenin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Teknoloji Haberleri