0,1 saniye de gördüğü yeri buluyor! 23 yaşındaki o genç ilgi odağı oldu!

Sosyal medya fenomeni, Google Haritalar aracılığıyla dünyanın her bir bölgesini çok iyi biliyor. Trevor Rainbolt isimli fenomen, TikTok hesabından videolar yayınlıyor ve 1 milyondan fazla takipçisi var. Bir röportajında ise 0,1 saniyede konumu öğrenebilme olgusunun sırrını ortaya çıkarırken 23 yaşındaki o genç ilgi odağı oldu.

ABD'de yaşayan 23 yaşındaki TikTok fenomeni Trevor Rainbolt, güçlü zekası ve hafızasıyla dünya gündemine yerleşti. Reinbolt, Google Haritalar'da bulduğu her yeri ezberleyerek zihnine kazırken Rainbolt'un görmüş olduğu yerin nereye ait olduğunu belirlemesi 0,1 saniye sürüyor.

Beyni tam bir bilgisayar gibi çalışıyor


TikTok'ta video paylaşan ve bir milyonu aşkın takipçisi olan Trevor Rainbolt, Google Haritalar'daki her yeri ezberlemesi ile ünlendi. Rainbolt bu başarısıyla herkesi büyüledi ve bir fotoğrafın sadece yarısına veya bir kısmına bakması bile hangi ülkede çekildiğini anlamasına yetti.

"Sadece 0.1 saniye"

23 yaşındaki genç fenomen Rainbolt için bir görüntünün nereye ait olduğunu bulmak için sadece 0.1 saniye olması yeterli olabiliyor. Gerçek şu ki, Rainbolt fotoğraflarında sadece çimenler var. Fenomen için çim fotoğraflarını kullanarak Google Haritalar'da bir konum bile bulması çok basit.


Sırrı ortaya çıktı!

VICE , Rainbolt yeteneklerini takip etti ve fenomen de bir röportajında sırrını ortaya çıkardı. Trevor Rainbolt, yaklaşık 10 yıl gibi bir süre önce piyasada olan GeoGuessr oyununu oynadığını söyledi ve 13 ay önce de birçok ülkenin adını bile bilmemesine rağmen oyun "başka bir dünyayı gösterdi". dedi.


Rainbolt, oyunu oynayana kadar coğrafya ile ilgilenmediğini belirterek, İsveçli bilgisayar bilimcisi Anton Wallen tarafından tasarlanan jeo-keşif oyununun, dünyanın farklı bölgelerindeki karakterleri denemek ve nerede olduklarını tahmin etmek için bıraktığını söyledi. Rainbolt'un, oyuna başladığından beri başka hiçbir şeyle ilgilenmediğini ve kısa sürede oyunun ana hatlarını kavradığını ve toprakları birbirinden ayırt edebilecek birkaç karakter üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Buna yoldaki şerit işaretleri, plakasının rengi ve hatta Google'ın yolu fotoğraflamak için kullandığı arabalar dahil diyen fenomen, Google'ın yalnızca belirli bölgelerde siyah araba kullandığını da sözlerine ekledi.


"Zamanla, her şey çok fazla altıncı his haline gelir."

 Rainbolt, grafiklerin nerede olduğunu bulmak için yalnızca hafızasını değil aynı zamanda sezgisini de kullandığını söylüyor. 'Zamanla, her şey çok fazla altıncı his haline gelir.' diye konuşan fenomen, artık çimenlerin renklerini bile ayırt edebildiğini öne sürdü ve açıklamasında "Toprağın ve bitki örtüsünün rengine bakın. Çok fazla çakıl mı? Çok fazla çimen mi? Daha mı yeşil? Güney Şili ülkesine benzer bir şey de var." ifadelerini kullandı.

Haberleri