TC kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türü testi

Star TV'de yayınlanan haberde, TC kimlik numarasını ezberleme şeklinin zeka türünü ortaya koyduğu iddiası, sosyal medyada gündem oldu. Örneğin, kimlik numarasını 2+2+2+2+2+1 şeklinde ezberlemek, dilbilimsel ve matematiksel zeka göstergesi olduğu belirtiliyor. İşte tartışmalara neden olan o test...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu 11 haneli kimlik numarasının ezberlenme şekilleri herkese göre farklılık gösteriyor. Bazıları çift rakam ya da tek rakam şeklinde ezberlerken bazıları da 4+4+3 şeklinde ezberliyor.

Star TV Ana Haber Bülteni'nde yer alan habere göre, kimlik numaralarının ezberlenme şekilleri hangi zeka türüne sahip olduğumuzu gösteriyor. Haber, sosyal medyada tartışmalara neden olurken, bazı kullanıcılar testi güvenilir bulurken, bazı kullanıcılar ise testin saçmalıktan ibaret olduğunu ve televizyon kanallarının işsizlik, hayat pahalılığı, yaşanan ekonomik kriz gibi daha önemli haberleri ekranlara taşıması gerektiğini dile getirdi.

TC KİMLİK NUMARASINI EZBERLEME TÜRÜNE HANGİ ZEK TÜRÜNE SAHİPSİN?

2+3+2+2+2 (Natüralist ve kişisel-içsel zeka)

2+2+2+2+3 (Analitik zeka)

3+2+2+2+2 (Sosyal ve müzikal zeka)

4+4+3 (Sorgulayıcı ve sportif zeka)

4+3+2+2 (Kişisel-içsel ve sosyal zeka)

3+3+2+3 (Matematiksel ve sosyal Zeka) 

2+2+2+2+2+1 (Dilbilimsel ve matematiksel zeka)

3+3+3+2 (Müzikal ve dilbilimsel zeka)

2+3+3+3 (Sosyal ve görsel zeka)

TC KİMLİK NUMARASI NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, 11 haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır. MERNİS uygulamasının hayata geçmesiyle her vatandaşın nüfus cüzdanında yer alır.

MERNİS projesinin sonucu olan kimlik numarası verilmesi sürecinde ülke nüfus kütüklerinde yer alan ölmüş olanlar da dahil olmak kaydıyla 1999 yılı sonu itibarıyla, 122 milyon 145 bin 860 kişi kaydının veri olarak sisteme girildi.

22 Ekim 2000 tarihinde her Türkiye vatandaşına tek bir Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası verilerek uygulama hayata geçirildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Ücretsiz numara sorgulama nasıl yapılır? İşte bilinmeyen numarayı öğrenmenin yolları...
Çoğu insan bilmiyor! Bu sırrı öğrenince gaz faturanız yerlerde sürünecek
Cep telefonu Türkiye'ye ne zaman geldi, ilk görüşmeyi kim yaptı? İşte tarihçesi...

Yaşam Haberleri