Tasarım harikası Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir?

Dünya'da yılın en iyi 15 tasarımından biri olarak gösterilen Sancaklar Camii’ne, hem ibadet etmek hem de bu muhteşem yapıyı görmek için gidebilirsiniz.

Dünyanın en ünlü tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi 15 mimari tasarımlarından biri olarak İstanbul Büyükçekmece’deki Sancaklar Camii’ni gösterdi.

2013 yılında Dünya Mimarlık Festivali’nde ‘En İyi Dini Yapı’ ödülünü de kazanan cami, Emre Arolat’ın imzasını taşıyor. 

Yılın en iyi tasarımını kazanan ise Haziran ayında açıklanacak.

Huşu uyandıran iç mekan

Büyükçekmece Gölü’ne bakan ve eğimli bir arazide konumlanan Sancaklar Camii, dünyadaki modern mimari ibadethane örneklerinden. Üst avludaki parkın etrafını yüksek duvarlar çevreliyor, arazide ilerleyip tepeden aşağıya inerek duvarlar arasından girişe ulaşılıyor.

 Mimar Emre Arolat: "Keyifli ve huşu içinde ibadet edilecek bir mekan yarattık."

 Huşu uyandıran iç mekan, bir mağarayı andırıyor ve kıble duvarı boyunca yer alan yarıklar, güneş ışınlarının içeri süzülmesini sağlıyor. Bu muhteşem tasarımlı yapıyı görmek ve ibadet etmek için özel aracınızla Büyükçekmece Toskana Vadisi’ne gitmeniz gerekiyor.

TEM otoyolundan Edirne istikametinden gidip Hadımköy çıkışından Fatih Üniversitesi yönünü izleyerek  Sancaklar Camii'ni bulabilirsiniz.

TUĞBA BALIKÇIOĞLU / İSTANBUL 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İbrahim Kalın: Batı ve İslam dünyası teröre karşı birlik olmalı
İtalyan futbolcu Leonardo Morosini golü attı, Fransa bayrağını öptü
İsrail İskan Bakanlığı, Paris saldırıları nedeniyle Kur'an'a hakaret etti

Hayat Haberleri