Talisca yine sahnede! | Akhisar 0-2 Beşiktaş

Akhisar deplasmanında daha önce 3 beraberlik, 1 yenilgi yaşayan Beşiktaş, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta ilk galibiyetine imza attı. Siyah-Beyazlı takım, 8'de ligde ilk kez ağları sarsan Talisca'nın klas golü öne geçti. 45'te Caner'in serbest vuruşunda Rodallega'nın kafasından seken top ikinci kez ağlarla buluştu. Kartal, bu sezon deplasmanda ilk kez kazandı.

[Karar]

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, deplasmanda daha önce hiç yenemediği tek takım olan Akhisar Belediye'yi bu kez mağlup etmeyi başardı: 2-0.

Ligde tek puan kaybını 10 kişi tamamladığı Atiker Konyaspor deplasmanında 2-2'lik beraberlikle yaşayan Siyah-Beyazlı takım, aynı zamanda bu sezonki ilk deplasman galibiyetine imza attı. Kara Kartal'ın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta yaşadığı bir başka ilk de Benfica deplasmanında muhteşem bir frikik golüne imza atan Talisca'nın, dün de ligde çerçeveyi bulması oldu. 8'inci dakikada Gökhan'ın nefis ara pasına hareketlenen Brezilyalı yıldız, ceza alanına girer girmez şutunu attı ve sol köşeden topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Klasik oyun şablonu ile golden sonra da önemli fırsatlar yakalayan Beşiktaş, farkı artıran sayıyı ise 45'te buldu. Ceza alanı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına giden Caner, direkt kaleyi düşündü. Yıldız oyuncunun şutunda Rodallega'nın kafasından seken top ağlarla buluştu ve ilk yarının sonucu ortaya çıktı: 2-0.

TOSIC'TEN 3 KRİTİK HAMLE

Mücadelenin ikinci 45 dakikasında etkili olan taraf da Siyah-Beyazlı takımdı. İleride Cenk, Quaresma, Talisca ve Olcay gibi yıldızları ile gol arayan Kara Kartal, özellikle 3 kritik müdahaleye imza atan Tosic'in gününde olması nedeniyle kalesinde sadece 1 büyük tehlike yaşadı, onda da maçın bir başka başarılı ismi Fabricio gole izin vermedi. Bu sezon 4'üncü lig maçında 3'üncü, deplasmanda ise ilk galibiyetine imza atan Beşiktaş, averajla ikinci sıraya yükseldi. Evinde hiç kazanamayan ve tek galibiyetini Kayserispor deplasmanında 2-0'lık skorla elde eden Akhisar Belediye ise 12'nci sırada kaldı.

KADROLARDA İKİŞER DEĞİŞİKLİK

Akhisar Belediye-Beşiktaş maçında iki takımın hocası da geçen haftaya göre ikişer değişikliğe gitti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karabükspor sınavında ilk 11'de yer alan Tolgay'ın yerine Atiba'yı, Ömer'in yerine de Quaresma'yı sahaya sürdü. Tolunay Kafkas ise Rizespor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Douglao'nun yerine Serdar'a, Kadir'in yerine de Sami'ye şans tanıdı.

Fenerbahçe'den transfer edilen Serdar, ilk kez Akhisar forması giydi. Karşılaşma öncesi Akhisar Beşiktaşlılar Derneği'nin yemeğine katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, maçı Akhisar Belediye Başkanı Hüseyin Eryüksel ile birlikte takip etti. Bu arada U21 Ligi'nde Beşiktaş'ı 3-0 mağlup eden Akhisar, 10 puan ve averajla Galatasaray'ın önünde liderliğe yükseldi.

ŞEHİT AHMET TEZCAN'A VEFA

Akhisar Belediye taraftarları, mücadele öncesi Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan ve cenazesi dün Akhisar'da toprağa verilen jandarma er Ahmet Tezcan'ın fotoğrafının bulunduğu bir pankart açtı. İki takım taraftarları "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tuttu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

TFF Beşiktaş'ın fikstür değişikliği talebini cevapladı
Beşiktaşlı futbolcu maç sonunda polisin üzerine yürüdü
Beşiktaş'ın Akhisar'ı 2-0 yendiği maçı Esat Yılmaer kaleme aldı

Spor Haberleri