Taliban, Kunduz'da kontrolü sağladı

Sabah saatlerinde Kunduz'a üç koldan saldırı düzenleyen Taliban, şehirde kontrolü ele geçirdi. Böylece 2001'deki ABD işgalinden sonra Kunduz tekrar Taliban'a geçmiş oldu.

Taliban militanlarının Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz Vilayetinin merkezine saldırdığı ve sabah saatlerinde başlayan çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, sabah saatlerinde Kunduz'un merkezine üç koldan saldırdığını ve şiddetli çatışmaların halen sürdüğünü belirtti.

Bölgede bulunan bir AFP muhabiri ise, Taliban'ın kentin bir bölümünde kontrolü ele geçirdiğini, şehir merkezine bir kilometre kadar yaklaştığını bildirdi.

Taliban: Çok sayıda karakol elimizde

Hüseyni, çatışmalarda ölen ve yaralananların da olduğunu fakat ellerinde net bir rakam bulunmadığını söyledi.

Taliban örgütü ise Kunduz'un merkezindeki 200 yataklı devlet hastanesi ve çok sayıda karakolun kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

Görgü tanıklarına göre Kunduz'da silah sesleri duyulmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD, Afganistan'da hastaneyi bilerek bombaladı
ABD uçakları Afganistan'da hastaneyi vurdu: Onlarca ölü
Afgan güçleri Kunduz'u geri aldı

Dünya Haberleri