Taliban, Kunduz'a yakın bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban örgütü, Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan vilayetinde bir ilçenin kontrolünü ele geçirdi.

Baglan Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Cavid Beşarat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, dün akşam saatlerinde Baglan'ın Tala ve Barfak ilçesine saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.

Saatler süren çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin ilçe merkezini terk ederek geri çekilmek zorunda kaldığını ifade eden Beşarat, militanların ilçedeki kamu binalarını ele geçirdiğini söyledi.

Beşarat, ilçeyi tekrar ele geçirilmek için operasyon başlatacaklarını kaydederken saldırıda ölen veya yaralan sayısı hakkında bir bilgi vermedi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıda ilçe merkezini ve tün polis karakollarının kontrolünü ellerine geçirdiklerini açıkladı.

Öte yandan yüzlerce Taliban militanı 3 gün önce Kunduz vilayetinin merkezine de 3 koldan saldırmış, çıkan şiddetli çatışmanın ardından kentin kontrolünü ele geçirmişti. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin dün gece başlattığı operasyonla kentin kontrolü tekrar bu sabah devlet güçlerinin kontrolüne geçti.

MEZAR-I ŞERİF/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Afgan güçleri Kunduz'u geri aldı

Dünya Haberleri