Suudi Arabistan, petrol şirketi Aramco'yu halka arz ediyor

Suudi Arabistan, dünyanın en büyük rezervlerine sahip petrol şirketi Aramco'yu halka arz ediyor. Arzdan sonra Aramco'nun, Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi olması bekleniyor.

Dünyanın en büyük ham petrol üreticisi konumunda bulunan Suudi Aramco şirketinin halka arz edileceği bildirildi. Arzın detayları, Aramco CEO'su Halid el-Falih tarafından açıklandı.

Wall Street Journal'ın haberine göre Falih, halka arzın ulusal ya da uluslararası olabileceğini belirtti. Suudi Arabistan'ın petrol rezervlerinin arza dahil edilmeyeceğinin altını çizen Falih, buna karşın "rezervler üzerinden gelir elde edilmesi üzerinde çalıştıklarını" kaydetti.

Apple'ı geçecek

Aramco'nun, halka arzıyla piyasa değeri 540 milyar dolar olan Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi olması bekleniyor. Şirketin, AB'li petrol devi Exxon Mobil'den 10 kat daha fazla rezerve sahip olduğu ve bu rezervin değerinin 2.5 trilyon doları bulduğu belirtiliyor.

Aramco, Suudi Kralı Abdulaziz el-Suud ve ABD Başkanı Franklin Delano Roosevelt tarafından kurulmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Petrolde düşüş eğilimi sürüyor

Ekonomi Haberleri