Suudi Arabistan: İttifak kara gücü gönderebilir

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Türkiye'nin de aralarında olduğu 34 ülkenin katılımıyla oluşturulan 'Teröre karşı İslam İttifakı'nın, IŞİD'e karşı kara gücü gönderilebileceğini söyledi.

Suudi önderliğindeki koalisyonu 'emsalsiz' olarak tanımlayan el Cubeyr, ülkelerin yardım ve destek talep etmesi durumunda koalisyon ülkelerinin bu desteği yerinde sağlayacaklarını belirtti.

"Nerede veya kime sağlanacağına dair bir sınır yok"

Suudi Bakan, "Duruma göre değerlendirilecek, desteğin nerede veya kime sağlanacağına dair bir sınır yok" dedi. Paris'teki açıklamasında el Cubeyr, ittifakın kara gücünü dahil edip etmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tüm seçenekler masada. Gelecek talebe, ihtiyaca ve ülkelerin gereken desteği sağlama yönündeki isteklerine bağlı."

"İnsan gücü, para ve zihniyet"

Terörle üç seviyede mücadele edileceğini belirten el Cubeyr bu üç seviyeyi "insan gücü, para ve zihniyet" olarak sıraladı:

"İnsan gücü mücadele ve askeri güç anlamında. Para, teröristlere akan parayı kesmek, fonlarını boğmak açısından. Üçüncü bileşen de zihniyet. Radikalizmin ideolojisi ve tüm dini anlayışlara özellikle İslam inancına aykırı olan masum insanları öldürmeyi teşvik eden zihniyetle mücadele."

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ittifaka, Türkiye'nin yanısıra Mısır, Ürdün, Katar ve Pakistan da katıldı.

Ancak Irak, Suriye ve İran yer almıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dışişleri: 'Teröre Karşı İslam İttifakı'nda askeri güç oluşturulmayacak
'Teröre karşı İslam ittifakı'na ABD'den destek

Dünya Haberleri