Suudi Arabistan: IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılmaya hazırız

Suudi Arabistan, terör örgütü DAEŞ’e karşı uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu açıkladı

Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asseri, Al-Arabiya kanalına verdiği röportajda "Koalisyon'un Suriye'de (IŞİD'e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır' dedi.

Hazırız

'Krallık (Suudi Arabistan) Koalisyon'un Suriye'de (IŞİD'e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır.'

ABD'den açıklama

Dışişleri Bakanlığı'nın günlük brifinginde Sözcü John Kirby'e Suudi Arabistan'ın açıklamaları soruldu. Kirby, 'Koalisyon genel olarak IŞİD'e karşı mücadelede daha çok katkı sağlaması adına destekleyicidir ancak Suudi Arabistan'ın teklifi henüz iletilmedi.

Özel olarak yorum yapmak istemiyorum

Bu konuyu görüşme şansımız olmadığı için özel olarak yorum yapmak istemiyorum' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suudi Arabistan, Suriye'ye kara gücü göndermeye hazır olduğunu yineledi
Esad rejimi ve İran'dan Suudi Arabistan'a tehdit
Suud'un ardından bu kez de Bahreyn'den kara harekatı sinyali

Dünya Haberleri