Suudi Arabistan İran ile ticari ilişkileri de askıya aldı

Suudi Arabistan, Şii bir din adamının da aralarında bulunduğu 47 kişinin idamından sonra ilişkileri gerilen İran'a yönelik bir adım daha attı. Riyad yönetimi vatandaşlarına İran'a gitme yasağı koydu ve tüm ticari ilişkileri bitirdi.

Suudi Arabistan, tüm vatandaşlarına İran'a gitme yasağı koyduğunu ve İran ile tüm ticari ilişkilerini bitirdiğini açıkladı.

Suud vatandaşlarına İran yasağı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr Reuters'a konuştu. Bakan, İran ile tüm ticari ilişkilerin durdurulacağını ifade ederken vatandaşlarının ise İran'a seyahat etmelerini yasakladıklarını duyurdu.

İdamlar nedeniyle eleştirilmek yerine alkışlanmalıyız

Dışişleri Bakanı el-Cübeyr, İranlı hacıların ülkelerinde hoş karşılanacağını ifade ederken 47 kişinin idam edilmesiyle ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Bakan, "İdamlar nedeniyle eleştirilmek yerine alkışlanmalıyız" diye konuşurken idam edilen Şii alim el-Nimr'in saldırılara katılmış bir "terörist" olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca İran ile ilişkilerin kesilmesinin İran'ın yıllarca sürdürdüğü agresif politikaların bir sonucu olduğunu da belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suudi Arabistan: İran'la krizden biz zararlı çıkmayız
Dışişleri'nden Suud-İran gerilimi mesajı: Saldırı kabul edilemez
İran ve Suudi Arabistan'ın gerilim dolu ilişkileri

Dünya Haberleri