Suriye'den 100 bin mülteci daha gelebilir!

Koalisyon uçaklarının bombardımanı ve PYD'nin saldırıları nedeniyle iki ateş arasında kalan binlerce Suriyeli'nin Türkiye sınırındaki bekleyişi sürüyor. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 100 bin kişilik yeni mülteci akınından endişe edildiğini söyledi.

Suriye'nin Telabyad kentinden kaçan binlerce Suriyeli'nin Türkiye sınırındaki bekleyişi sürüyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısı önünde toplanan kalabalık, sabah ellerindeki boş pet şişeleri birbirine vurarak su istedi.

Öte yandan Telabyad’daki IŞİD hedeflerine YPG tarafından top atışları yapılırken, koalisyon uçakları IŞİD hedeflerini bombaladı.

Sınıra akın eden binlerce mülteci Türkiye tarafına geçmek için beklerken arkalarında çatışmalar devam ediyor.

Çatışma sesleri ve bombardıman görüntüleri sınırdan izlenebiliyor.

Sınırdaki duruma ilişkin açıklama ise hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Koalisyon bombalıyor PYD dolduruyor

Kurtulmuş, CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin 14 mayıs gecesinden bu yana sınırı bombaladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Koalisyon güçleri 'IŞİD burada' diye köyleri, su kuyularını bombalıyor, araziler yakılıyor. Boşaltılan yerleri PYD doldurarak geliyor. Bir taraftan IŞİD bir taraftan PYD ama ağırlıklı olarak koalisyon güçlerinin bombalamasından kaçarak gelen insanlar.

100 bin kişi gelebilir

Biz Telabyad'dan yeni bir göç dalgasını kabul edersek bu şu anlama geliyor, en yaz yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye'nin karşılamaya hazır olması lazım. Biz Kobani'deki gibi ya da diğer bölgelerde olduğu gibi bugün itibarıyla hayati insani bir dram olmadığı kanaatindeyiz.

Akçakele Sınır  Kapısı'na akın eden binlerce Suriyeli Türkiye'ye geçmek için bekliyor. / FOTOĞRAF: AA

Sınırda insani yardım yapalım

Onun için diyoruz ki, sınırda yine insani yardım yapalım, hasta ve yararlıları alalım ama burada bir çatışma ortamı yok. Burada insanlar çatışmadan kaçmıyorlar. Önceliğimiz bunların kendi sınırları içinde kalmaları ve onlara Türkiye'nin insani yardımlarını ulaştırmasıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara'dan Suriye sınırındaki mülteci dramına açıklama
Suriye sınırında yürek sızlatan görüntüler
Koalisyon uçakları Telabyad'da yerleşim birimini bombaladı

Güncel Haberleri