Sur'daki terör mağdurlarına 1 buçuk milyon lira destek

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin baskıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 322 aileye 1 milyon 562 bin lira yardım yaptı.

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın baskıları sonucu evlerini terk eden 4 bin 322 aileye 1 milyon 562 bin 964 lira yardımda bulundu.

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, Sur'da ikamet edip, terör örgütü mensuplarınca oluşturulan hendek ve barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorundan kalan vatandaşların mağduriyetini gidermek için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, il genelinde 4 bin 322 aileye 1 milyon 562 bin 964 lira yardım edildiğini kaydeden Aksoy, Sur ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da bin 105 koli gıda ile 6 bin 50 ekmek dağıtıldığını aktardı.

28 aile otelde misafir ediliyor

Sur ilçesindeki evi dışında kalacak yeri olmayan 28 ailenin çeşitli otellerde misafir edildiğini bildiren Aksoy, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Onların da masrafları valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler devlet adına bugüne kadar vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakırımızı daha yaşanır bir kent haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz, vatandaşlarımızın refahı adına her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Silopi'de terör mağduru vatandaşlara psikososyal destek
Sur'da terör saldırısı: 1 polis şehit, 2 asker yaralı
PKK mağduru vatandaşa devlet desteği

Güncel Haberleri