Sur'da teröristlerin camiye kurdukları patlayıcı düzenek imha edildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlenen bölgelerde yapılan çalışmalarda teröristler tarafından cami avlusuna yerleştirilmiş El Yapımı Patlayıcı (EYP) tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında bulunan binalarda kıstırılan teröristlerin bulundukları alanların çevresine çok sayıda tuzak kurduğu öğrenildi. Önceki gün 2 askerin şehit olduğu olayın da teröristler tarafından tuzaklanan EYP'nin patlamasının neden olduğu tespit edildi. Sıkışan teröristlerin bulundukları binaların etrafını patlayıcılarla tuzaklayarak yer değiştirdiğini belirleyen güvenlik kuvvetleri, teröristlerden temizlenen bina, sokak, cami ve evlerde büyük titizlikle aramalar yapılmaya başlandı.

Cami avlusuna tuzak

Çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bir bölgeyi daha teröristlerden temizleyen güvenlik kuvvetleri dün girdikleri bir sokak ve cami çevresinde patlayıcılara karşı arama yaparken bir caminin avlusunda tuzaklanmış tahrip gücü yüksek EYP tespit edilerek etkisiz hale getirildi. 

Sur'da 223 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Sur'da devam eden operasyonlarda 4 terörist öldürülürken, toplam öldürülen terörist sayısının 223'e ulaştığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde dün yapılan açıklamada, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223'e çıkmıştır. Operasyonlarda bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir adet el bombası ele geçirilmiştir" denildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Diyarbakır Sur'da terör 850 yıllık Hz. Süleyman Camisi'nin kapısına da kilit vurdurdu
PKK'lılar camiyi harabeye çevirdi

Güncel Haberleri