Sur'da terör saldırısı: 1 polis şehit, 2 asker yaralı

Geniş kapsamlı operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 polis memuru şehit oldu, 1 asker ile 1 polis memuru da yaralandı.

1 polis şehit oldu, 2 yaralı

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlar sürüyor.

Operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memuru ile 1 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan ağır yaralı 2 polis memurundan 1'i müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. 

Bir evde silah ve mühimmat bulundu

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Gece boyunca şiddetli çatışmalar

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 6 mahallede hendeklerin kaldırılması ve bomba tuzaklı bariktaların imha edilmesi için 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Polis ve jandarma özel harekât timlerin ortak sürdürdüğü opersayonlar nedeniyle gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sur'da sabah çıkan çatışmada yaralanan polis şehit oldu
Sur'da şehit düşen Özel Harekat polisi Kenan Ardıç'ın Sivas'taki babaevinde yas var
Sur'daki terör mağdurlarına 1 buçuk milyon lira destek

Güncel Haberleri